Δικαιώνονται τέσσερις στοιχηματικές στην Ιταλία για την επέκταση της άδειάς τους

Ένα διοικητικό δικαστήριο της Ιταλίας έβαλε τέλος στη νομική διαμάχη που είχαν εδώ και μερικές εβδομάδες τέσσερις στοιχηματικές ιστοσελίδες με την ιταλική κυβέρνηση, όσον αφορά στην επέκταση της αδειοδότησής τους. Το θέμα προέκυψε, όταν η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να ανανεώσει καμία άδεια online στοιχήματος πριν το φθινόπωρο του 2022, για το οποίο έχει προγραμματιστεί η ανανέωση του νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος.

Η απόφαση αυτή, όμως, δημιούργησε πρόβλημα σε τέσσερις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες, των οποίων οι άδειες έληξαν στις 30 Οκτωβρίου. Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή αρνήθηκε να ανανεώσει τις άδειές τους και τους ζήτησε να κλείσουν τις ιστοσελίδες τους. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες, όμως, κατέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο και δικαιώθηκαν.

 

Το χρονικό της νομικής διαμάχης για τις ιταλικές άδειες

Στις 30 Οκτωβρίου, οι άδειες νόμιμης δραστηριότητας στην αγορά online στοιχήματος της Ιταλίας που πατείχαν οι Betway, Sportpesa, Nexigames και Snaitech έληξαν. Υπό κανονικές συνθήκες, οι άδειες θα ανανεώνονταν αυτόματα, μόλις οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων πλήρωναν το απαραίτητο ποσό. Ωστόσο, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή αρνήθηκε να ανανεώσει τις άδειες, εξαιτίας του ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μεταρρυθμίσει την αγορά online στοιχήματος το φθινόπωρο του 2022. Σύμφωνα με τη λογική των αρμοδίων, οι άδειες που έχουν λήξει δε μπορούν να ανανεωθούν παρά μόνο μετά το τέλος των μεταρρυθμίσεων. Για αυτό το λόγο, ζητήθηκε από τις τέσσερις στοιχηματικές να κλείσουν τις ιστοσελίδες τους.

Ωστόσο, οι τέσσερις στοιχηματικές κατέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο, όπου δικαιώθηκαν. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν ανανέωση της άδειάς τους, ανεξάρτητα από τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, μάλιστα, μπορούν να αιτηθούν παράταση της ισχύος των αδειών τους, τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο του 2021. Το δικαστήριο, τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα σχέδιά της για τη λειτουργία της αγοράς online στοιχήματος, πριν την κατάθεση του επόμενου προϋπολογισμού.

Τέλος να θυμίσουμε πως στα τέλη του 2019 η ιταλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την προθεσή της για μείωση του αριθμού των αδειών των εταιρειών online στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.