Αναστέλλεται η απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στην Κένυα

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Κένυα αποφάσισε την αναστολή της απόφασης της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής (BCLB) να απαγορεύσει τις διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών που χρησιμοποιούν διασημότητες. Η απόφαση του Δικαστηρίου πάρθηκε λίγες ημέρες πριν η συγκεκριμένη απαγόρευση τεθεί σε ισχύ και αφορμή ήταν η μήνυση που κατέθεσε μία από τις διασημότητες της χώρας, ο MC Moreydoc.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη μήνυση, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει τον συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος θα ξεκινούσε να ισχύει από τις 30 Μαΐου.

 

Το χρονικό της αναστολής της απαγόρευσης

Πριν ένα μήνα περίπου, η BCLB αποφάσισε να επιβάλλει κάποιες απαγορεύσεις στην αγορά στοιχήματος της χώρας, με κύριο στόχο τις στοιχηματικές διαφημίσεις. Στα σχέδια της αρμόδιας Αρχής συμπεριλαμβάνονται και απαγορεύσεις των στοιχηματικών διαφημίσεων σε εξωτερικούς χώρους, στα social media και στις ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών αγώνων (από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα), αλλά αυτή που συγκέντρωσε μεγάλες αντιδράσεις ήταν εκείνη που απαγόρευε σε διασημότητες να διαφημίζουν στοιχηματικές υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση ψηφίστηκε στις 30 Απριλίου και θα έμπαινε σε ισχύ ένα μήνα αργότερα. Ωστόσο, ο Kamau Wanjohi (γνωστός ως MC Moreydoc), μία από τις διασημότητες της χώρας που συνεργάζεται με νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, προχώρησε μήνυση, κατά της BCLB, του προέδρου της, του CEO της και του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο MC Moreydoc υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αδικαιολόγητη και πως τον βλάπτει επαγγελματικά, αφού μεγάλο μέρος των εσόδων του προερχόταν από τέτοιου είδους διαφημίσεις. Επιπλέον, στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται πως ο όρος “διασημότητα” στη συγκεκριμένη απαγόρευση είναι εξαιρετικά ασαφής.

Αποτέλεσμα της μήνυσης αυτής ήταν να ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση για τις στοιχηματικές διαφημίσεις, αυτή τη φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Και οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι είναι αναγκαία η αναστολή του συγκεκριμένου νόμου, έως ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη