Μειώνεται ο αριθμός των αδειών για νόμιμο online στοίχημα στο Βέλγιο

Οι αρμόδιοι στο Βέλγιο αποφάσισαν να μειώσουν τον αριθμό των αδειών που μπορούν να διεκδικήσουν οι ιστοσελίδες στοιχήματος που θέλουν να λειτουργήσουν νόμιμα στη χώρα. Πλέον, στο Βέλγιο θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα το πολύ 31 ιστοσελίδες, οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αποκτήσουν μία από τις 31 άδειες.

Η αλλαγή αυτή ήρθε με την ψήφιση του νέου νόμου για τον μέγιστο αριθμό των αδειών που θα μπορεί να εκδίδει η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Βελγίου. Ο προηγούμενος νόμος ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 και προέβλεπε ότι μπορούν να εκδοθούν έως 34 άδειες. Μετά από 10 χρόνια, όμως, έληξε και αντικαταστάθηκε από το νέο, ο οποίος δεν προβλέπει την έκδοση περισσοτέρων από 31 άδειες.

 

Ο νέος νόμος για τις άδειες online στοιχήματος στο Βέλγιο

Οι αρμόδιοι εξέταζαν αρκετό καιρό τη μείωση του αριθμού αδειών που θα μπορούσε να εκδώσει η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και, μετά από διάφορες εισηγήσεις, αποφάσισαν να μειώσουν τον αριθμό στο 31. Ο νέος νόμος θα ισχύσει τουλάχιστον έως τις 31 Ιουλίου του 2022.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο μειωμένος μέγιστος αριθμός των αδειών δεν επηρεάζει τη σημερινή λειτουργία της αγοράς. Στο Βέλγιο, άλλωστε, έχουν αδειοδοτηθεί 24 στοιχηματικές ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες και κάποιες κορυφαίες, όπως οι Unibet, Bwin και Betway. Ο αριθμός των ενεργών αδειών στο Βέλγιο δεν έχει φτάσει πρόσφατα στο ανώτατο όριο και η μείωσή του δεν πρόκειται να επηρεάσει τις στοιχηματικές που ήδη λειτουργούν νόμιμα στη χώρα.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι το Βέλγιο έχει γίνει πιο αυστηρό, όσον αφορά στη ρύθμιση της αγοράς online στοιχήματος τους τελευταίους μήνες, με την επιβολή νέων περιορισμών, αλλά και την αύξηση των στοιχηματικών ιστοσελίδων που βρίσκονται στη μαύρη λίστα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.