Αυστηρότεροι νόμοι για τα παράνομα τυχερά παιχνίδια στη Νορβηγία

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε μια νέα σειρά μέτρων για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, με σκοπό να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το έργο εκείνων των στοιχηματικών ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, το σημαντικότερο αφορά στην απαγόρευση συγκεκριμένων πληρωμών, το οποίο ισχύει μεν από το 2011, αλλά διέπεται από ασάφειες και “παραθυράκια” που μόλις πρόσφατα φρόντισαν να κλείσουν οι υπεύθυνοι.

Τα νέα μέτρα, μάλιστα, δίνουν ακόμη μεγαλύτερη εξουσία στην αρμόδια ρυθμιστική Αρχή (Lottstift), προκειμένου να ελέγχει ακόμη και τις πληρωμές που πραγματοποιούνται προς παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες.

 

Τα νέα μέτρα της νορβηγικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι τράπεζες και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών απαγορεύεται πλέον να εγκρίνουν πληρωμές προς εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Οι τράπεζες θα έχουν επίσης την υποχρέωση να ενημερώνουν τη Lottstift για κάθε τέτοια πληρωμή.

Με τη σειρά της, η Lottstift θα εξετάζει το ιστορικό πληρωμών των παιχτών και των εταιρειών, προκειμένου να ερευνά αν πρόκειται για μια απλή συναλλαγή ή κάτι πιο ύποπτο, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιες Αρχές ελπίζουν να κατορθώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στο παράνομο στοίχημα. Εξάλλου, υπάρχουν αρκετοί τρόποι, προκειμένου να παρακάμψει κανείς το μπλοκάρισμα μιας παράνομης ιστοσελίδας. Όσον αφορά στις πληρωμές προς μια τέτοια ιστοσελίδα, όμως, οι εναλλακτικές είναι σαφώς λιγότερες.

 

Κορυφώνονται οι απαγορεύσεις της νορβηγικής κυβέρνησης

Τα νέα μέτρα έρχονται να συμπληρώσουν παλιότερα, που μπλοκάρουν, όχι μόνο την είσοδο σε παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος, αλλά και το σύνολο των πληρωμών. Άλλωστε, πριν μερικούς μήνες, η Lottstift είχε ζητήσει από τις τράπεζες της χώρας (νορβηγικές και μη) να μπλοκάρουν τις πληρωμές προς εφτά εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα.

Παράλληλα, όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην online αγορά της Νορβηγίας (με εξαίρεση τη μοναδική νόμιμη εταιρεία, τη Norsk Tipping) έχουν ειδοποιηθεί ότι θα τιμωρηθούν, σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.