Πρόγραμμα εθελοντικού αυτό-αποκλεισμού από το στοίχημα λάνσαρε η Ιταλία

Οι Ιταλοί παίχτες έχουν την ευκαιρία να επιλέγουν ανάμεσα στις αρκετές online εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα και να στοιχηματίσουν στους αγώνες της επιλογής τους, αλλά και να παίξουν σε διαδικτυακά παιχνίδια, χωρίς πολλούς περιορισμούς. Πλέον, χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, της Amministrazione Autonoma dei Monopoli di Stato (AAMS), οι παίχτες μπορούν να προστατέψουν ακόμη πιο αποτελεσματικά τον εαυτό τους από τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο, χάρη στο ολοκαίνουργιο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έθεσε σε λειτουργία η AAMS και που δίνει στους παίχτες που θεωρούν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού τη δυνατότητα να ζητήσουν προσωρινό ή μόνιμο αποκλεισμό τους από κάθε τυχερό παιχνίδι.

 

Το νέο πρόγραμμα αυτό-αποκλεισμού της Ιταλίας

Αναλυτικότερα, ο νόμος δίνει πλέον τη δυνατότητα στους Ιταλούς παίχτες να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους της στοιχηματικής ιστοσελίδας, όπου διατηρούν λογαριασμό, και να ζητήσουν τον προσωρινό ή μόνιμο αποκλεισμό τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο νόμος υποχρεώνει τη στοιχηματική εταιρεία να ικανοποιήσει το αίτημά του, χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις.

Οι επιλογές αυτό-αποκλεισμού που έχουν οι Ιταλοί παίχτες είναι δύο: η πρώτη αφορά σε προσωρινό αποκλεισμό (μερικές εβδομάδες, μήνες ή χρόνια) και η δεύτερη σε μόνιμο αποκλεισμό. Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της AAMS έχουν το δικαίωμα να εξετάζουν συμπεριφορές παιχτών και να ζητούν εξάμηνο αποκλεισμό αυτών που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της AAMS, τέλος, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φορέα ελέγχου SOGEI του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Μιλάνου. Σκοπός της, όπως είναι φυσικό, είναι να προστατέψει αποτελεσματικότερα τους Ιταλούς παίχτες του στοιχήματος που ξεκινούν να αντιμετωπίζουν ή ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.