Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για νομιμοποίηση τυχερών παιχνιδιών το Ντουμπάι

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι προχώρησε στην κατηγορηματική διάψευση των online δημοσιευμάτων που την ήθελαν να προσανατολίζεται προς τη νομιμοποίηση κάποιων τυχερών παιχνιδιών και να έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται αιτήσεις από επιχειρήσεις για νόμιμη λειτουργία εντός του εμιράτου. Οι αρμόδιοι τονίζουν ότι τα τυχερά παιχνίδια εξακολουθούν να είναι παράνομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πως το Ντουμπάι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση, μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης κάποιων επιχειρήσεων, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα να προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών στον επίγειο τομέα. Οι αρμόδιοι χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα ως αναληθή και διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν σκοπό να παρακάμψουν τη νομοθεσία των ΗΑΕ.

 

Τα δημοσιεύματα και η διάψευση του Ντουμπάι

Όπως και στα υπόλοιπα ΗΑΕ, τα τυχερά παιχνίδια στο Ντουμπάι είναι παράνομα. Άλλωστε, μιλάμε για μια μουσουλμανική χώρα, η οποία βασίζεται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις, προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η μόνη εξαίρεση, στο Ντουμπάι, αλλά και στα υπόλοιπα ΗΑΕ, είναι κάποιες κληρώσεις, για τις οποίες οι υπεύθυνοι οφείλουν να εξασφαλίσουν ειδική άδεια. Παράλληλα, στη χώρα υπάρχει ειδικός νόμος που αναφέρει ότι απαγορεύεται κάθε δημόσια διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών, στον επίγειο και στον online τομέα, με τους παραβάτες να τιμωρούνται αυστηρά.

Τα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, όμως, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του Ντουμπάι σκοπεύει να παρακάμψει τους παραπάνω νόμους και να νομιμοποιήσει κάποιες κατηγορίες τυχερών παιχνιδιών, ώστε να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης επίγειων καζίνο και άλλων επιχειρήσεων.

Οι αρμόδιοι, όμως, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν έχουν καμία τέτοια πρόθεση. Η διάψευση, μάλιστα, αναρτήθηκε και στον λογαριασμό της κυβέρνησης στο Twitter.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.