Απαγορεύονται οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών στη Λιθουανία

Οι διαφημίσεις στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών θα απαγορεύονται σύντομα στη Λιθουανία, αφού το Κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε το νόμο που βάζει τέλος σε οποιαδήποτε μορφή προώθησης των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου και θα σημάνει το τέλος των διαφημίσεων, αλλά και των προωθητικών ενεργειών κάθε τύπου, όπως οι προσφορές.

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στο αυστηρό αυτό μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τον εθισμό στον τζόγο. Ωστόσο, δε λείπουν και οι αντιδράσεις, κυρίως από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας, οι οποίες θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν πλεονέκτημα οι παράνομες.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος στη Λιθουανία;

Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2021, προβλέπει την καθολική απαγόρευση κάθε διαφήμισης στοιχήματος ή άλλων τυχερών παιχνιδιών. Εξαιτίας του απαγορεύονται οι διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στον Τύπο και στο διαδίκτυο. Παράλληλα, απαγορεύεται κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως προωθητική, όπως οι προσφορές, οι εκπτώσεις, οι δοκιμές παιχνιδιών με εικονικά χρήματα και άλλες.

Η απαγόρευση, μάλιστα, ισχύει και στα επίγεια τυχερά παιχνίδια και στα online και αποτελεί εξέλιξη των έκτακτων περιορισμών που ισχύουν σήμερα στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και οι επίγειες επιχειρήσεις είχαν συμφωνήσει να σταματήσουν να διαφημίζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από τον Απρίλιο του 2020.

Η απόφαση των αρμοδίων, τέλος, ήρθε μετά τη διενέργεια μιας έρευνας, η οποία έδειξε ότι το 76% (σε δείγμα 1.001 ατόμων) επιθυμεί μείωση των διαφημίσεων και το 52% πλήρη απαγόρευση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.