Ολλανδία: Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται το νέο νομοσχέδιο online στοιχήματος

Η ολλανδική Γερουσία επιβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση μιας νόμιμης αγοράς online στοιχήματος στη χώρα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά, καθώς έχει προγραμματιστεί η ψήφιση του νέου σχετικού νομοσχεδίου. Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα και, εφόσον εγκριθεί, θα αποτελέσει το νόμο που θα βάλει τέλος στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις της ολλανδικής αγοράς.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, μάλιστα, έχει συνταχθεί από το 2016 και έχει ήδη λάβει εδώ και χρόνια την έγκριση του Κοινοβουλίου της Ολλανδίας. Ωστόσο, έχει κολλήσει στη διαδικασία έγκρισης από τη Γερουσία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα συρτάρια των αρμοδίων τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο που θα απελευθερώσει το online στοίχημα στην Ολλανδία (και θα αποτελέσει και σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος) συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα στην ολλανδική Γερουσία και η ψήφισή του έχει προγραμματιστεί για τις 19 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, φάνηκε ότι πολλοί Γερουσιαστές είναι υπέρ του νομοσχεδίου και της νομιμοποίησης του online στοιχήματος. Ωστόσο, κάποιοι ζήτησαν επιπλέον μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, ενώ πολλά ακούστηκαν και για τις εταιρείες που λειτουργούσαν παράνομα στην Ολλανδία και στο μέλλον θα θέλουν να αποκτήσουν μία από τις διαθέσιμες άδειες λειτουργίας. Παράλληλα, ακούστηκαν και αρκετές προτάσεις που περιορίζουν τη δράση των στοιχηματικών εταιρειών, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών. Για παράδειγμα, προτάθηκε η απαγόρευση διαφημίσεων που απευθύνονται σε άτομα κάτω των 24 ετών, και η σύνδεση στοιχηματικών εταιρειών με επαγγελματίες αθλητές και influencers, προκειμένου να προωθούν τις υπηρεσίες τους.

Τέλος, αρκετή συζήτηση έγινε γύρω από το δικαίωμα των εταιρειών στοιχήματος στη διαφήμιση. Ωστόσο, κανείς δε φάνηκε πρόθυμος να προτείνει την πλήρη απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.