Προς νομιμοποίηση του στοιχήματος προσανατολίζεται το Ohio των ΗΠΑ

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει τον Ομοσπονδιακό νόμο PASPA είχε ως αποτέλεσμα τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη χώρα. Πολλές Πολιτείες απέκτησαν το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιες αν θα ανοίξουν την αγορά ή όχι και κάποιες έχουν ήδη σπεύσει να ψηφίσουν νόμους που νομιμοποιούν και επίσημα το στοίχημα εντός των συνόρων τους. Ωστόσο, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες, άλλες πιο βιαστικές και άλλες λιγότερο.

Μία από τις Πολιτείες που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία είναι αυτή του Ohio. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι νομοθέτες της Πολιτείας έχουν ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη, όχι ενός, αλλά δύο νομοσχεδίων που θα νομιμοποιήσουν το στοίχημα, αλλά παράλληλα θα θωρακίσουν και τους κατοίκους από τα προβλήματα που μπορεί να φέρει ο εθισμός στον τζόγο. Οι υπεύθυνοι της Πολιτείας, άλλωστε, τονίζουν ότι επιθυμούν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, αλλά θέλουν παράλληλα να επικεντρωθούν στην προστασία των πολιτών.

 

Δύο νομοσχέδια για στοίχημα και προστασία

Ο βασικότερος προβληματισμός όσων επιθυμούν νόμιμο στοίχημα στο Ohio είναι, φυσικά, η προστασία των παιχτών και η αποφυγή επέκτασης προβλημάτων που σχετίζονται με τον εθισμό στον τζόγο. Η ίδια η νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Πολιτεία, άλλωστε, σχετίζεται με την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος, το οποίο ανθεί τώρα, που δεν υπάρχουν νόμιμοι τρόποι στοιχηματισμού.

Βασικό μέλημα των αρμοδίων αποτελεί η ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι υπεύθυνοι, οι πολίτες αυτοί είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα εθισμού και αυτοί είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να προστατευθούν από το νέο νομοσχέδιο.

Προκειμένου, λοιπόν, να προκύψει ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, που θα φροντίζει πρώτα απ’ όλα να προστατεύει τους παίχτες, οι υπεύθυνοι της Πολιτείας ξεκαθαρίζουν ότι δε βιάζονται να ολοκληρώσουν και να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.