Τη νομιμοποίηση του μονού στοιχήματος επανεξετάζει ο Καναδάς

Ο Καναδάς έχει νομιμοποιήσει εδώ και χρόνια το επίγειο και online στοίχημα και οι κάτοικοι της χώρας μπορούν να διεκδικούν κέρδη με τις προβλέψεις τους σε αθλητικά γεγονότα, μέσω των παρόχων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Η αγορά στοιχήματος του Καναδά, όμως, έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα, που δε συναντάμε σε άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, οι παίχτες είναι υποχρεωμένοι να στοιχηματίζουν σε τουλάχιστον τρία αθλητικά γεγονότα ανά δελτίο. Με άλλα λόγια, το παραδοσιακό μονό στοίχημα της μίας επιλογής δεν είναι νόμιμο στον Καναδά.

Αυτό, όμως, ενδέχεται να αλλάξει σύντομα, καθώς οι αρμόδιοι επανεξετάζουν τον συγκεκριμένο περιορισμό και τη νομιμοποίηση του μονού στοιχήματος. Πριν μερικές ημέρες, παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο του Καναδά ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει σκοπό να επαναφέρει στη νομιμότητα το μονό στοίχημα.

 

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο;

Θυμίζουμε ότι οι Καναδοί παίχτες του στοιχήματος δε μπορούν να τοποθετήσουν ένα μονό στοίχημα. Αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν ένα παρολί τριών τουλάχιστον σημείων, που να αφορούν σε διαφορετικά αθλητικά γεγονότα. Ο συγκεκριμένος περιορισμός έχει στόχο να διατηρήσει τη διαφάνεια στον αθλητισμό, εξαλείφοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα να στοιχηματίσει κανείς σε χειραγωγημένους αγώνες.

Ωστόσο, ο περιορισμός αυτός εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, παρά το γεγονός ότι ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Και, επιτέλους, οι διαμαρτυρίες τρων φορέων της αγοράς και των παιχτών εισακούονται και οι αρμόδιοι εξετάζουν την κατάργησή του.

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του συγκεκριμένου περιορισμού και νομιμοποιεί τη δυνατότητα των παιχτών να τοποθετούν ένα μονό στοίχημα σε ένα αθλητικό γεγονός. Αν τελικά το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η αγορά στοιχήματος του Καναδά αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, αφού θα εκτιναχθεί ο αριθμός στοιχηματικών ευκαιριών που έχουν οι παίχτες, αλλά και τα έσοδα που θα εξασφαλίζουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στη χώρα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.