Υπευθυνότητα και προσοχή ζητά η EGBA από τις ιστοσελίδες στοιχήματος

Η EGBA (European Gaming and Betting Association), το ευρωπαϊκό συλλογικό όργανο των ιστοσελίδων στοιχήματος, προχώρησε σε μια νέα ενημέρωση προς τα μέλη της, μέσω της οποίας ζητά από όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και προσοχή, κατά τη διάρκεια της κρίσης που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης.

Με την ανακοίνωσή της, η EGBA αναγνωρίζει ότι ο εγκλεισμός των παιχτών στα σπίτια τους μπορεί να προκαλέσει αύξηση φαινομένων εθισμού στον τζόγο και για αυτό το λόγο ζητά από τα μέλη της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ιδιαίτερα όσον αφορά στον τρόπο που προωθούν τα προϊόντα τους.

 

Οι οδηγίες τις EGBA προς τις στοιχηματικές ιστοσελίδες

Η EGBA απέστειλε μια σειρά από οδηγίες στις στοιχηματικές ιστοσελίδες της Ευρώπης που συγκαταλέγονται στα μέλη της και προτείνει μια σειρά περιορισμών, ειδικά στον τομέα του μάρκετινγκ.

Οι οδηγίες αναφέρουν ότι η EGBA αντιτίθεται κατηγορηματικά στη χρήση οποιασδήποτε αναφοράς στον κορωναϊό, τον ΠΟΥ και τις εξελίξεις ανά τον κόσμο στα διαφημιστικά μηνύματα των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, ζητά από αυτές να μην εμφανίζουν τα τυχερά παιχνίδια ως λύση σε κοινωνικά, προσωπικά ή οικονομικά προβλήματα και να μην τα προτείνουν ως λύση στη βαρεμάρα λόγω εγκλεισμού.

Τέλος, η EGBA υπενθυμίζει στα μέλη της τις καθιερωμένες υποχρεώσεις τους και τονίζει ότι η δύσκολη εποχή που διανύουμε δεν αποτελεί δικαιολογία για την χαλάρωση των προστατευτικών μέτρων. Για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι υπενθυμίζουν την αναγκαιότητα της αναφοράς των ορίων ηλικίας στοιχηματισμού και των φορέων υποστήριξης ατόμων με εθισμό στον τζόγο, καθώς και τη χρήση των εργαλείων υπεύθυνου στοιχηματισμού (χρηματικά όρια και πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού). Παράλληλα, ζήτησε από τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων να εντείνουν την εποπτεία των στοιχηματικών συμπεριφορών των πελατών τους, ώστε να εντοπίζουν εγκαίρως άτομα με κίνδυνο εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.