Αύξηση 48% σημείωσαν τα ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού μέσα στο 2020

Η IBIA (International Betting Integrity Association), o ανεξάρτητος φορέας που έχει αναλάβει την διαφύλαξη της ακεραιότητας του στοιχήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε πως τα ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού σημείωσαν μεγάλη αύξηση μέσα στο 2020. Η αύξηση που σημειώθηκε σε σχέση με το 2019 οφείλεται, σύμφωνα με τους αρμόδιους, και στη νέα πραγματικότητα που είχαν να αντιμετωπίσουν, εξαιτίας της διακοπής πολλών αθλητικών διοργανώσεων που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και στην εμφάνιση εκείνων που ανέλαβαν να τις αντικαταστήσουν, έστω προσωρινά (όπως τουρνουά πινγκ πονγκ κτλ.).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της IBIA, η αύξηση των ύποπτων περιστατικών στοιχηματισμού άγγιξε το 48%, σε σχέση με το 2019, με το τένις και το ποδόσφαιρο να ευθύνονται για τα περισσότερα περιστατικά.

 

Τα ετήσια αποτελέσματα της IBIA

Η IBIA ανακοίνωσε ότι εντόπισε συνολικά 270 ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού μέσα στο 2020, έναντι των 183 που είχαν εντοπιστεί το 2019. Πρόκειται για 270 περιστατικά που αφορούν σε 43 χώρες και 15 διαφορετικά αθλήματα. Αν προσθέσουμε τα στοιχεία του 2020, τα συνολικά περιστατικά της περιόδου 2017-2020 αγγίζουν τα 986.

Σύμφωνα με την IBIA, τα περισσότερα ύποπτα περιστατικά εντοπίστηκαν σε δύο δημοφιλή αθλήματα: το τένις και το ποδόσφαιρο. Στο τένις, εντοπίστηκαν 98 περιστατικά, ενώ στο ποδόσφαιρο 61. Συνολικά, τα δύο αθλήματα ευθύνονται για το 59% των ύποπτων περιστατικών, κάτι που αποτελεί μείωση σε σχέση με το 2019, όταν ευθύνονταν για το 82%.

Η IBIA, τέλος, ανέλαβε να ερευνήσει τα παραπάνω περιστατικά, μοιραζόμενη τις ευθύνες στον χώρο του τένις μες την ITIA (Tennis Integrity Agency). Συνολικά, τιμωρήθηκαν αρκετοί παίχτες του τένις, ενώ και στον τομέα του ποδοσφαίρου τιμωρήθηκαν με πρόστιμα, προσωρινούς ή ισόβιους αποκλεισμούς 12 παράγοντες του ποδοσφαίρου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.