Σημαντική η συμμετοχή των Ταϊλανδών στα τυχερά παιχνίδια

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Έρευνών Τυχερών Παιχνιδιών και το Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης δείχνει ότι οι κάτοικοι της χώρας έχουν σημαντική συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια. Η έρευνα αφορούσε στις συνήθειες των Ταϊλανδών για την προηγούμενη χρονιά και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν, το 57% των κατοίκων της χώρας έχει συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε κάποιο τυχερό παιχνίδι.

Η έρευνα, μάλιστα, δεν αφορούσε μόνο στους νόμιμους τρόπους παιχνιδιού, αλλά και στους παράνομους. Άλλωστε, ο νόμος στην Ταϊλάνδη περιορίζει αρκετά τους παίχτες, αφού δεν επιτρέπει όλες τις μορφές τυχερών παιχνιδιών, παρά μόνο το εθνικό λαχείο και τις ιπποδρομίες.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας στην Ταϊλάνδη

Η έρευνα που πραγματοποιήσαν οι δύο φορείς διεξήχθη μέσα στο 2019 και αφορούσε σε 44.050 κατοίκους της χώρας, ηλικίας 15 ετών και άνω. Το 57% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει συμμετάσχει σε κάποιο τυχερό παιχνίδι (νόμιμο ή μη) κατά τη διάρκεια του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 30,4 εκατομμύρια Ταϊλανδοί έχουν ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια μέσα στο 2019. Το συγκεκριμένο ποσοστό, μάλιστα, παρουσιάζει αύξηση από το αντίστοιχο του 2017, το οποίο δεν ξεπερνούσε το 54,2%.

Το δημοφιλέστερο τυχερό παιχνίδι, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, πάντως, είναι το εθνικό λαχείο, το οποίο προτίμησαν 22,7 εκατομμύρια παίχτες. Ακολουθούν οι διαφόρων ειδών παράνομες λοταρίες, με τη συμμετοχή 17,7 εκατομμυρίων παιχτών, και τα παιχνίδια της τράπουλας (τα οποία είναι επίσης παράνομα), με τη συμμετοχή 4,4 εκατομμυρίων παιχτών.

Παρόλο, πάντως, που τα παραπάνω (νόμιμα και μη) τυχερά παιχνίδια απασχόλησαν περισσότερους παίχτες, αυτό με τον μεγαλύτερο τζίρο ήταν το στοίχημα. Αν και μόλις 3,5 εκατομμύρια παίχτες στοιχημάτισαν κατά τη διάρκεια του 2019, ο τζίρος του στοιχηματισμού άγγιξε τα 4,8 δις ευρώ. Ο δεύτερος μεγαλύτερος τζίρος οφείλεται στις παράνομες λοταρίες, ενώ οι νόμιμες (κρατικές) λοταρίες κατάφεραν να πετύχουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε παίχτες (1,3 εκατομμύρια περισσότεροι παίχτες από το 2018).

Τα online τυχερά παιχνίδια, τέλος, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των προτιμήσεων των παιχτών, αφού συγκέντρωσαν μόνο το 1,6% των παιχτών που συμμετείχαν στην έρευνα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.