Ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή του ο γερμανικός ομοσπονδιακός νόμος για τα τυχερά παιχνίδια

Tα κοινοβούλια δύο ακόμα ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας ενέκριναν το νέο ομοσπονδιακό νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες ψήφοι, προκειμένου να εφαρμοστεί. Συγκεκριμένα, τα κρατίδια Schleswig-Holstein και Sachsen ενέκριναν το νομοσχέδιο, το οποίο έπρεπε να εξασφαλίσει τη στήριξη των 13 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο Glücksspielneuregulierungstaatsvertrag φιλοδοξεί να ρυθμίσει το σύνολο της γερμανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η οποία σήμερα ρυθμίζεται ανάλογα με τις αποφάσεις κάθε κρατιδίου. Αν το νομοσχέδιο τεθεί σε ισχύ, τότε κάθε κρατίδιο θα πρέπει να υπακούει σε μια σειρά κοινών κανονισμών, οι οποίοι θα δημιουργήσουν στην ουσία μια κοινή αγορά στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

 

Η σημασία των πρόσφατων ψηφοφοριών

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη Γερμανία κατατέθηκε πριν μερικούς μήνες. Σύμφωνα με το γερμανικό νόμο, το νομοσχέδιο θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από τουλάχιστον 13 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, έως τις 30 Απριλίου, προκειμένου να γίνει νόμος. Τα κρατίδια Schleswig-Holstein και Sachsen συμπλήρωσαν τον απαραίτητο αριθμό εγκρίσεων και πλέον απομένουν μόλις τρία για την ομόφωνη συμφωνία: τα Sachsen-Anhalt, Nordrhein-Westfalen και Saarland. Ακόμα κι αν τα τρία εναπομείναντα κρατίδια δεν εγκρίνουν το νομοσχέδιο, όμως, τυπικά μπορεί να εφαρμοστεί.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, τέλος, στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινής αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη Γερμανία. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτείται η δημιουργία μιας ενιαίας ρυθμιστικής Αρχής, η εξίσωση φόρων και εξόδων που θα αναγκάζονται να πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και η θέσπιση κοινών κανόνων, όσον αφορά στα ποια τυχερά παιχνίδια θα επιτρέπονται, στο πώς θα προστατεύονται οι παίχτες από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο και σε άλλες πτυχές λειτουργίας της αγοράς.  Η συμπλήρωση των απαραίτητων ψήφων είναι θετική για την εξέλιξη της πορείας του νομοσχεδίου, αλλά πιθανότατα θα μεσολαβήσουν χρόνια έως ότου δούμε τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη Γερμανία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.