Αυξημένα έσοδα για την αγορά τυχερών παιχνιδιών στη Γαλλία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας, η ARJEL, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου δείχνουν ότι τα έσοδα της αγοράς αυξήθηκαν σε σημαντικό βαθμό, κάτι που δείχνει τη συνεχόμενη ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

Οι κατηγορίες που ξεχώρισαν περισσότερο, μάλιστα, ήταν το στοίχημα στις ιπποδρομίες και το πόκερ. Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις αυτών των δύο, η αγορά της Γαλλίας κατάφερε να σημειώσει αύξηση της τάξης του 27,7%μ, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Τα οικονομικά στοιχεία της γαλλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ARJEL, τα έσοδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου άγγιξαν τα 346 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 27,7% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά.

Το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν για μια ακόμη φορά το στοίχημα. Ο τζίρος του αυξήθηκε κατά 9% και ξεπέρασε το 1 δις ευρώ, ενώ τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση κατά 43,6%, στα 214 εκατομμύρια ευρώ. Το πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, κατά το οποίο διεξαγόταν το Μουντιάλ της Ρωσίας (στο οποίο η Γαλλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), δεν υπήρχε καμία κορυφαία διοργάνωση στο τρίμηνο του 2019.

Τα περισσότερα στοιχήματα, πάντως, τοποθετήθηκαν για μια ακόμη φορά στο ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι παίχτες στοιχημάτισαν συνολικά 553 εκατομμύρια ευρώ – μεγαλύτερος από τον μισό τζίρο του τριμήνου, παρόλο που ο τζίρος στο ποδόσφαιρο έπεσε κατά 12%. Ακολούθησε το τένις, με τζίρο 363,9 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Εξαιρετικές επιδόσεις για ιπποδρομιακό στοίχημα και πόκερ

Δύο από τις κατηγορίες που ξεχώρισαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 ήταν το στοίχημα στις ιπποδρομίες και το πόκερ. Στην πρώτη περίπτωση, σημειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά αύξηση του τζίρου και των εσόδων, με τον πρώτο να αγγίζει τα 270 εκατομμύρια και τα δεύτερα τα 66 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση του τζίρου άγγιξε το 6,3%.

Το πόκερ, από την άλλη, είδε αύξηση και των ενεργών παιχτών και των εσόδων. Αν και η ARJEL δεν ανακοίνωσε τον συνολικό τζίρο του πόκερ, γνωρίζουμε ότι τα έσοδά του άγγιξαν τα 66 εκατομμύρια ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.