ΗΠΑ: Προτάσεις για τις στοιχηματικές χορηγίες σε κολεγιακές ομάδες εξέδωσε το NCPG

Το NCPG (National Council on Problem Gambling), ο φορέας που έχει αναλάβει τον εθνικό συντονισμό των δράσεων κατά του εθισμού στον τζόγο στις ΗΠΑ, κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την προστασία των παιχτών, ειδικά όσων ανήκουν σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Οι προτάσεις του NCPG επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στις συνεργασίες των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών και ιστοσελίδων με κολεγιακές ομάδες, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν το ρίσκο εμφάνισης προβληματικών συμπεριφορών στους νέους παίχτες.

Οι προτάσεις του NCPG βασίζονται στα αποτελέσματα μιας έρευνας που δείχνει ότι το 55% των αθλητών των κολεγιακών πρωταθλημάτων έχει τοποθετήσει τουλάχιστον ένα στοίχημα τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 88% αυτών έχει στοιχηματίσει πριν καν πάει στο κολέγιο.

 

Οι προτάσεις του NCPG για τις στοιχηματικές χορηγίες στα κολέγια

Οι χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στις ΗΠΑ προς κολεγιακές ομάδες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εξάπλωση του νόμιμου στοιχήματος, και οι αρμόδιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφαλείας για τους νέους παίχτες, οι οποίοι μπορούν να επηρεαστούν πιο εύκολα από τέτοιου είδους συνεργασίες. Οι προτάσεις του NCPG απευθύνονται στις στοιχηματικές, στα κολέγια και στις τοπικές Αρχές.

Το NCPG προτείνει, για παράδειγμα, να μη δημιουργούνται συνεργασίες ανάμεσα σε στοιχηματικές και κολέγια που να δίνουν κίνητρα ανάλογα με τις εγγραφές νέων παιχτών, τον τζίρο των στοιχημάτων κτλ.. Παράλληλα, καλεί τις στοιχηματικές να χρηματοδοτούν ειδικά κολεγιακά προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο, να εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους τους, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν και να βοηθούν άτομα με προβλήματα εθισμού στον τζόγο, και να προσφέρουν τη δυνατότητα θέσπισης ορίων καταθέσεων, αλλά και εθελοντικού αποκλεισμού. Τέλος, ζητά από τις στοιχηματικές να παραδίδουν στατιστικά και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των παιχτών στα κολέγια.

Ταυτόχρονα, οι προτάσεις προς τα κολέγια περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων υπέρ του υπεύθυνου παιχνιδιού, αλλά και προγραμμάτων στήριξης και θεραπείας όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τέλος, το NCPG καλεί τις τοπικές Αρχές να ενισχύσουν τα ενημερωτικά προγράμματα κατά του εθισμού στον τζόγο, αλλά και να χρηματοδοτούν αποτελεσματικότερα τις δομές αντιμετώπισης του προβλήματος.  

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.