Για τις υπηρεσίες μπλοκαρίσματος τυχερών παιχνιδιών ενημερώνει η UKGC

Η UKGC, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, προχώρησε σε μια αναλυτική ενημέρωση προς τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μία από τις διαθέσιμες υπηρεσίες μπλοκαρίσματος τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, στο Ηνωμένο Βασίλειο δε λειτουργούν μόνο τα εθνικά προγράμματα εθελοντικού αποκλεισμού, αλλά και μια σειρά υπηρεσιών από ιδιώτες (για παράδειγμα, τράπεζες), οι οποίες δίνουν στους παίχτες τη δυνατότητα να μπλοκάρουν οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή με ιστοσελίδες και επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών.

Για αυτό το λόγο, η UKGC έκρινε απαραίτητο να ενημερώσει τους παίχτες για όλες αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Σύντομα, άλλωστε, αναμένεται η παροχή υπηρεσιών αυτού του είδους να είναι υποχρεωτική για κάθε είδους εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μέσω των αλλαγών που προωθούνται στο νόμο περί τυχερών παιχνιδιών.

 

Η ενημέρωση της UKGC για τις υπηρεσίες μπλοκαρίσματος

Η νέα ενημέρωση που παρέχει η UKGC αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας που ξεκίνησε στις αρχές του 2021 και ενημερώνει τους παίχτες τυχερών παιχνιδιών για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που έχουν, όταν συναλλάσσονται με τις επιχειρήσεις του τομέα. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, η UKGC παραθέτει όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες που έχουν οι παίχτες στη διάθεσή τους, προκειμένου να μπλοκάρουν τις συναλλαγές με επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, στην περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Τέτοιες υπηρεσίες προσφέρουν οι περισσότερες τράπεζες που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την UKGC, τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ή να περιορίσουν τις συναλλαγές τους με επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών έχουν οι πελάτες των Bank of Scotland, Barclays, Halifax, HSBC, Lloyds TSB, MBNA, Natwest, RBS και Santander. Αντίθετα, τράπεζες όπως οι Citibank, Co-operative, Nationwide, Standard Chartered, Metro Bank και Virgin Money δεν παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Η UKGC, αναμένεται να συνεισφέρει με προτάσεις της για τον συγκεκριμένο τομέα στην αναθεώρηση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση. Ο νόμος του 2005 θα αντικατασταθεί από νέο και η προστασία των παιχτών θα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του.

Τέλος να θυμίσουμε πως η HSBC ήταν η πρώτη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία λάνσαρε νέα υπηρεσία όπου έδινε στους πελάτες της την επιλογή του μπλοκαρίσματος των συναλλαγών τους προς στοιχηματικές εταιρείες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.