Σε ισχύ το νέο φορολογικό σύστημα για τις στοιχηματικές ιστοσελίδες στη Βραζιλία

O Πρόεδρος της Βραζιλίας υπέγραψε το νομοσχέδιο που αλλάζει το φορολογικό σύστημα της χώρας, το οποίο σημαίνει ότι πλέον αποτελεί νόμο και ορίζει τις φορολογικές υποχρεώσεις εταιρειών και προσώπων προς το Δημόσιο. Ανάμεσα στις εταιρείες που επηρεάζονται από το νέο φορολογικό σύστημα είναι και οι στοιχηματικές ιστοσελίδες που αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν να λειτουργούν νόμιμα στη χώρα.

Οι ιστοσελίδες αυτές θα κληθούν να πληρώνουν φόρους με το νέο σύστημα, το οποίο έχει βασιστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχει χαρακτηριστεί πιο δίκαιο από φορείς της αγοράς. Παράλληλα με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, όμως, φόρους θα πληρώνουν και οι παίχτες του στοιχήματος για τα κέρδη που εξασφαλίζουν.

 

Το νέο φορολογικό σύστημα της Βραζιλίας

Το νέο σύστημα φορολογίας που ισχύει πλέον στη Βραζιλία ακυρώνει τα προηγούμενα σχέδια των αρμοδίων. Τα σχέδια αυτά υπολόγιζαν τους φόρους που θα πλήρωναν οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος σύμφωνα με τον τζίρο. Πλέον, όμως, το νέο σύστημα ορίζει ότι ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα έσοδα. Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμα καταλήξει στον φορολογικό συντελεστή – άλλωστε, έχουν χρονικά περιθώρια, καθώς το ντεμπούτο της αγοράς online στοιχήματος δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

Μαζί με τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος, όμως, φόρους θα καλούνται να πληρώνουν και οι παίχτες. Οι παίχτες που εξασφαλίζουν κέρδη από στοιχήματα θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο 0,10% για τα επίγεια στοιχήματα και 0,08% για τα online.

Όσο για τους τομείς που θα χρηματοδοτούνται μέσω των φόρων προς τα τυχερά παιχνίδια, αυτοί θα είναι τα σχολεία, τα σώματα ασφαλείας και ο αθλητισμός της χώρας. Το συντριπτικό ποσοστό των εσόδων, πάντως, θα χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.