Ενστάσεις της Kindred για τον στοιχηματικό νόμο της Σουηδίας

Η Σουηδία αποφάσισε να απελευθερώσει την αγορά στοιχήματος, μέσω του νέου νόμου της, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019. Όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες εταιρείες στοιχήματος είναι ικανοποιημένες με αυτή την εξέλιξη, αλλά κάποιες έχουν κάποιους φόβους για τη λειτουργία του, αλλά και ενστάσεις για κάποια πιο γκρίζα σημεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία στοιχημάτων Kindred (ιδιοκτήτρια της Unibet, μεταξύ άλλων), η οποία εκφράζει τις ενστάσεις της και τους φόβους της για το νέο νόμο, αλλά και τον ρόλο που θα έχει στη νέα αγορά η κρατική εταιρεία Svenska Spel. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Kindred, η Svenska Spel θα έχει πιθανώς πλεονεκτική θέση στη νέα αγορά.

 

Οι προβλέψεις του νέου νόμου

Ο νέος νόμος, που πρόσφατα υπερψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο της Σουηδίας, προβλέπει τον διαχωρισμό της αγοράς σε τρεις τομείς: τον ανοιχτό και ανταγωνιστικό τομέα του online στοιχήματος, τον τομέα λοταριών και παιχνιδιών που διεξάγουν μη κερδοσκοπικές εταιρείες και τον κρατικό τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών.

Από τους παραπάνω τομείς, ο μόνος που είναι ανοιχτός σε ιδιωτικές εταιρείες είναι ο πρώτος – το επίγειο στοίχημα, άλλωστε, θα συνεχίσει να αποτελεί μονοπώλιο της Svenska Spel. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η στοιχηματική εταιρεία Kindred, η Svenska Spel τυγχάνει ευνοϊκής αντιμετώπισης, αφού μπορεί να δραστηριοποιείται μονοπωλιακά στο επίγειο στοίχημα και ανταγωνιστικά στο online.

 

Οι φόβοι της Kindred

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Kindred αναφέρει ότι ο νόμος επιτρέπει στην Svenska Spel να δραστηριοποιείται και στους δύο τομείς (μονοπωλιακό και κρατικό), κάτι που δεν βγάζει νόημα από νομικής άποψης, αφού πρόκειται για μια κρατική εταιρεία. Ζητά, λοιπόν, από το κράτος είτε να χωρίσει την Svenska Spel σε δύο εταιρείες, μία κρατική και μία ιδιωτική, είτε να προσθέσει ρυθμίσεις στο νόμο, με σκοπό να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της Kindred, τέλος, κλείνει με την πρόβλεψη ότι, αν δεν αλλάξει κάτι, η νέα ανοιχτή αγορά της Σουηδίας δε θα μπορέσει να λειτουργήσει με ίσους όρους για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στη νέα αγορά.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.