Μικτά τα οικονομικά αποτελέσματα της σουηδικής αγοράς κατά το πρώτο τρίμηνο

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς της Σουηδίας, η Spelinspektionen, ανακοίνωσε τις οικονομικές επιδόσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το πρώτο τρίμηνο του 2021 και τα αποτελέσματα ήταν μικτά. Άλλωστε, η αγορά κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, αλλά λιγότερα, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Η αύξηση των εσόδων, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, πάντως, δεν έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς τον περσινό Μάρτιο δημιουργήθηκε ένα πλήθος προβλημάτων, εξαιτίας της διακοπής των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων, που μείωσε αισθητά τις στοιχηματικές επιλογές των παιχτών. Από την άλλη, το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ήταν αρκετά επιτυχημένο και το πρώτο του 2021 δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία αυτή.

 

Τα στοιχεία για την σουηδική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Spelinspektionen, τα έσοδα της αγοράς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 άγγιξαν τα 615,3 εκατομμύρια ευρώ. Αν και τα έσοδα αυτά ήταν αυξημένα κατά 5%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, δεν κατάφεραν να αγγίξουν τα επίπεδα του αμέσως προηγούμενου τριμήνου.

Από τα παραπάνω έσοδα, τα περισσότερα προήλθαν από την αγορά online τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος, online καζίνο και άλλων online τυχερών παιχνιδιών εισέπραξαν 387,1 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, οι επίγειες επιχειρήσεις εξασφάλισαν έσοδα 137,5 εκατομμυρίων ευρώ και οι φιλανθρωπικές λοταρίες έσοδα 84,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση εσόδων, σε σχέση με πέρσι, σημειώθηκε στον επίγειο τομέα (24%), ενώ η αύξηση στα online τυχερά παιχνίδια δεν ξεπέρασε το 7,4%.

Η Spelinspektionen, τέλος, ανακοίνωσε αύξηση και στον αριθμό των Σουηδών παιχτών που αποφάσισαν να ζητήσουν τον αποκλεισμό τους από τα τυχερά παιχνίδια, μέσω του προγράμματος Spelpaus. Οι παίχτες αυτοί ξεπέρασαν τους 63.000, σημειώνοντας αύξηση 6%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.