Ηνωμένο Βασίλειο: Ηχηρές προειδοποιήσεις για υποτίμηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών

To BGC (Betting and Gaming Council), το εμπορικό συλλογικό όργανο των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, σχολίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έδειξαν πως η διείσδυση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και προειδοποίησε τη κυβέρνηση να μην υποτιμά τις συνέπειες που μπορεί να έχει η περαιτέρω γιγάντωση του φαινομένου.

H εν λόγω έρευνα αποκαλύπτει ότι οι παίχτες που προτιμούν τις παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, καθώς και τα ποσά που έχουν ξοδευτεί σε αυτές, έχουν διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, οι παίχτες που προτιμούν παράνομες ιστοσελίδες αυξήθηκαν το 2020 στους 460.000 από τους 210.000 του 2019, ενώ ο τζίρος της παράνομης αγοράς στα 3,2 δις ευρώ από τα 1,6.

 

“Υπνοβατούμε προς την αγκαλιά της παράνομης αγοράς”

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έχουν τεράστια σημασία για την κυβέρνηση, αλλά και τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, καθώς αυτή την εποχή αξιολογείται και αναθεωρείται ο νόμος για τα τυχερά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη αναθεώρηση να οδηγήσει σε νέους αυστηρούς περιορισμούς στα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, οι οποίοι, όμως, μπορούν να οδηγήσουν πολλούς παίχτες στα παράνομα παιχνίδια, σύμφωνα με το BGC.

Ένας από τους σημαντικότερους περιορισμούς που εξετάζεται, για παράδειγμα, είναι η θέσπιση ενός ορίου καταθέσεων, το οποίο δε θα ξεπερνά τα 100 ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο στοχεύει στο να προστατέψει όσους παρασύρονται και ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορούν να ξοδέψουν και προβλέπει ότι όσοι επιθυμούν να ξεπεράσουν το όριο θα πρέπει να καταθέτουν αποδείξεις για τα έσοδά τους. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται εξαιρετικά αδιάκριτο από το BGC και πιστεύει ότι θα οδηγήσει πολλούς παίχτες σε παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Παράλληλα, το BGC φέρνει ως παράδειγμα άλλες χώρες με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, στις οποίες η αγορά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι υπεύθυνοι, τέλος, ζητούν από την κυβέρνηση να σκεφτεί πολύ προσεχτικά τους περιορισμούς που θα επιβάλλει, προκειμένου οι παίχτες να μην καταλήξουν στην αγκαλιά της αγοράς παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Δείτε και την έρευνα που πραγματοποίησε η GambleAware για τα όρια καταθέσεων των παικτών του στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.