“Ξαφνικός θάνατος” για την online αγορά στοιχήματος στην Κένυα!

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας ανακοίνωσε πως οι άδειες των εταιρειών online στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα δεν πρόκειται να ανανεωθούν για το διάστημα 1 Ιουλίου 2019 έως 30 Ιουνίου 2020 και προειδοποίησε όσους διατηρούν χρήματα σε στοιχηματικές ιστοσελίδες να προχωρήσουν σε ανάληψή τους, ειδάλλως θα τα χάσουν!

Η απόφαση των αρμοδίων ήταν ξαφνική και η διορία που έχουν όσοι παίχτες δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους λήγει σε 48 ώρες από την ανακοίνωση. Ήδη, όμως, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες της χώρας ετοιμάζουν αντιδράσεις, εξετάζοντας ακόμη και τη δικαστική οδό.

 

Ξαφνικές εξελίξεις στην αγορά στοιχήματος

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι καμία από τις 27 νόμιμες εταιρείες δεν πρόκειται να λάβει ανανέωση της άδειάς της, εξαιτίας του γεγονότος ότι δε συμμορφώνονται με τους απαραίτητους νόμους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και πολλές από τις εταιρείες, όχι μόνο δε συμμορφώνονται με τους νόμους περί τυχερών παιχνιδιών, αλλά εξυπηρετούν και πρακτικές ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί άμεσα και, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι παίχτες έχουν περιθώριο 48 ωρών, προκειμένου να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων που ενδεχομένως διατηρούν σε στοιχηματικούς λογαριασμούς. Άλλωστε, παράλληλα με την ανακοίνωση, οι αρμόδιοι προχώρησαν στο πρώτο μέτρο αποκλεισμού των στοιχηματικών εταιρειών. Με επιστολή του στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ο υπουργός Εσωτερικών ζητά να σταματήσουν να πραγματοποιούν συναλλαγές με εταιρείες στοιχήματος, μόλις λήξει η διορία.

Θυμίζουμε ότι στην Κένυα, οι καταθέσεις και αναλήψεις χρημάτων από στοιχηματικούς λογαριασμούς πραγματοποιούνται μέσω κινητών, με ειδικούς κωδικούς που λαμβάνουν οι παίχτες μέσω SMS.

Αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες 48 ώρες, τέλος, η αγορά online στοιχήματος της Κένυας, η μεγαλύτερη στην αφρικανική ήπειρο, θα βρεθεί προ “ξαφνικού θανάτου”, επηρεάζοντας και άλλες αγορές. Άλλωστε, οι στοιχηματικές συναλλαγές μέσω κινητού ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ενώ οι διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων της διαφημιστικής αγοράς.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του Ιουνίου οι αρμόδιοι στην Κένυα είχαν προαναγγείλει σαρωτικές αλλαγές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.