Ανοίγει την πόρτα στο νόμιμο στοίχημα νέο νομοσχέδιο στη Βραζιλία

Ένα νέο νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα στο νόμιμο στοίχημα (επίγειο και online), επαναφέροντας και πάλι τη συζήτηση για τα πλεονεκτήματα μιας ανοιχτής και ρυθμιζόμενης αγοράς. Το εν λόγω νομοσχέδιο ρυθμιζει κυρίως τις φορολογικές υποχρεώσεις όσων εταιρειών προσφέρουν τυχερά παιχνίδια στη Βραζιλία. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι προβλέπει και τις υποχρεώσεις στοιχηματικών εταιρειών, σε περίπτωση που αυτές νομιμοποιηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο μέλλον.

Αναλυτικότερα, το νέο νομοσχέδιο δεν κάνει λόγο για νομιμοποίηση του στοιχήματος. Θέτει, όμως, τις (φορολογικές τουλάχιστον) βάσεις για μελλοντική νομιμοποίηση, σε περίπτωση που οι αρμόδιοι αποφασίσουν να ναοίξουν την αγορά.

 

Η σημασία του νομοσχεδίου για ενδεχόμενη νομιμοποίηση του στοιχήματος

Το άρθρο 846/18 επισημοποιεί ουσιαστικά τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διανομή των εσόδων της κρατικής εταιρείας λαχείων Loterias Caixa (Lotex). Ωστόσο, ανοίγει ένα παράθυρο δύο ετών, κατά το οποίο το Κογκρέσο της χώρας θα μπορεί να εισάγει νέους νόμους, που θα νομιμοποιούν τη δράση ιδιωτικών εταιρειών στον χώροι του επίγειου και online στοιχήματος. Το ίδιο νομοσχέδιo, μάλιστα, προβλέπει και τις υποχρεώσεις των εταιρειών αυτών, σε περίπτωση που η αγορά ανοίξει.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία που θα δραστηριοποιείται νόμιμα στο επίγειο στοίχημα θα είναι υποχρεωμένη να επιστρέφει το 80% του τζίρου της σε κέρδη και να διατηρεί το 14%. Αντίστοιχα, μια εταιρεία online στοιχήματος θα είναι υποχρεωμένη να επιστρέφει το 89% και να διατηρεί το 8%. Τα υπόλοιπα έσοδα θα καταλήγουν σε κρατικούς σκοπούς, όπως η ενίσχυση αθλητικών συλλόγων κτλ..

Το νομοσχέδιο, τέλος, έχει ήδη εγκριθεί από την Κάτω Βουλή της Βραζιλίας, αλλά πρέπει τώρα να πάρει και την απαραίτητη έγκριση της Συγκλήτου, η οποία μόιλις πρόσφατα απέρριψε αντίστοιχο νομοσχέδιο που προέβλεπε τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος, bingo και καζίνο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη