Αναβάλλεται το επίσημο ντεμπούτο της ολλανδικής αγοράς online στοιχήματος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ολλανδίας, η KSA (Kansspelautoriteit), ανακοίνωσε ότι το προγραμματισμένο επίσημο ντεμπούτο της νόμιμης αγοράς online στοιχήματος στη χώρα θα καθυστερήσει για έξι μήνες. Οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στις απαραίτητες διαδικασίες, καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κάποιοι επιπλέον παράγοντες για τη λειτουργία της αγοράς.

Θυμίζουμε ότι τα αρχικά σχέδια των αρμοδίων ήταν η αγορά νόμιμου online στοιχήματος να ξεκινήσει τη λειτουργία της την 1η Ιουνίου του 2020. Ωστόσο, το ντεμπούτο της μετατίθεται τώρα για την 1η Ιανουαρίου του 2021.

 

Το νέο χρονοδιάγραμμα για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος

Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να αναβάλλουν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της αγοράς νόμιμου online στοιχήματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς πιέσεις η διαδικασία αδειοδότησης των εταιρειών που θα λειτουργήσουν νόμιμα σε αυτή. Οι αρμόδιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να ανακοινώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατάθεση αίτηση άδειας και τα αρχικά σχέδια ήταν η διαδικασία να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Ωστόσο, φαίνεται πως η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα την αναβολή του ντεμπούτου της αγοράς.

 

Δύο νέες πτυχές για την αγορά online στοιχήματος

Παράλληλα, δύο ερωτήσεις που έγιναν στο ολλανδικό κοινοβούλιο θα πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση. Η πρώτη αφορά στις προϋποθέσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για την αδειοδότηση των εταιρειών στοιχήματος. Η δεύτερη, από την άλλη, είναι πιο περίπλοκη και αφορά στη ρύθμιση της διαφημιστικής αγοράς, εν όψει του νέου status quo της αγοράς στοιχήματος. Σήμερα, που το online στοίχημα δεν είναι νόμιμο στην Ολλανδία, απαγορεύεται κάθε είδους στοιχηματική διαφήμιση. Όταν, όμως, το στοίχημα νομιμοποιηθεί, ποιοι περιορισμοί θα ισχύουν;

Όσον αφορά στη δεύτερη ερώτηση, πάντως, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ταχθεί υπέρ μιας καθολικής απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων. Και, όπως είναι λογικό, τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν πριν το επίσημο ντεμπούτο της αγοράς, την 1η Ιανουαρίου του 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.