Ηνωμένο Βασίλειο: Προειδοποιήσεις για άδικους όρους στοιχηματικών προσφορών

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της στοιχηματικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, προχώρησε σε προειδοποιήσεις προς τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι όροι των προσφορών τους δεν είναι άδικοι και δεν ωθούν τους παίχτες να ρισκάρουν περισσότερα χρήματα από όσα σκόπευαν εξ αρχής. Η προειδοποίηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αγγλικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (CMA) σχετικά με τις κυρώσεις που σκοπεύει να επιβάλλει σε τρεις στοιχηματικές εταιρείες: τις Ladbrokes, William Hill και Titanbet.

Η CMA έκρινε ότι οι όροι κάποιων προσφορών των παραπάνω εταιρειών (κυρίως στα online καζίνο τους) δεν συνάδουν με τους κανονισμούς περί υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και προστασίας των καταναλωτών. Και η UKGC πήρε τη σκυτάλη, προκειμένου να ωθήσει τις στοιχηματικές εταιρείες να βελτιώσουν τους όρους συγκεκριμένων προσφορών – ειδικά όσων περιλαμβάνουν κάποιο πριμ.

 

Σε τι ακριβώς αφορά η προειδοποίηση;

Κάθε παίχτης που έχει ανοίξει ένα νέο λογαριασμό ή έχει εκμεταλλευτεί κάποια προσφορά, γνωρίζει ότι δικαιούται κάποιο πριμ. Παράλληλα, βέβαια, γνωρίζει ότι τα χρήματα του πριμ δεν είναι 100% δωρεάν, αλλά συνοδεύονται από κάποιους όρους, που υποχρεώνουν τον παίχτη σε τζιράρισμα της αξίας των χρημάτων τους, προκειμένου να απελευθερώσουν κάποιο πριμ.

Όλοι αυτοί οι όροι ζητούν από τους παίχτες να ρισκάρουν περισσότερα χρήματα από αυτά που αποφέρουν τα πριμ. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς είναι πιο αυστηροί και πολλοί είναι άδικοι, προκαλώντας αντιδράσεις και την παρέμβαση των δύο φορέων, ειδικά σε περιπτώσεις που οι όροι αυτοί αποτελούν “ψιλά γράμματα” ή δεν αποσαφηνίζονται πλήρως.

 

Οι απαιτήσεις των αρμόδιων Αρχών

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η CMA και πιο πρόσφατα η UKGC καλούν τις στοιχηματικές εταιρείες να ελέγξουν τις προσφορές τους και τους όρους που τις συνοδεύουν και να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές, σε περίπτωση που δε συνάδουν με τους κανονισμούς περί υγιούς ανταγωνισμού και προστασίας των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της UKGC, μάλιστα, όσοι δεν αλλάξουν κατά πώς πρέπει τους όρους των προσφορών τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν συνέπειες. Σκοπός των υπευθύνων είναι να αναφέρονται πιο ξεκάθαρα οι όροι, αλλά και τα ανταλλάγματα που θα πρέπει να παραχωρήσουν οι παίχτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πριμ ή να εκμεταλλευτούν μια οποιαδήποτε προσφορά.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.