Τεράστια αύξηση της φορολογίας στοιχηματικών εταιρειών στην Κένυα

Οι αρμόδιες Αρχές της Κένυας αποφάσισαν να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό φορολογίας που οφείλουν να πληρώνουν όσες εταιρείες στοιχηματισμού δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, προκειμένου να ενισχύσουν τον επερχόμενο προϋπολογισμό. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, που έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, όσες εταιρείες στοιχημάτων θέλουν να εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κένυα θα πρέπει να πληρώνουν φόρο 35%!

Το εν λόγω ποσοστό δεν είναι μόνο εξοντωτικό για τις εταιρείες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα του online στοιχήματος στην Κένυα, αλλά και πολλαπλάσιο του προηγούμενου, το οποίο δεν ξεπερνούσε το 7,5%!

 

Γλίτωσαν τα… χειρότερα!

Και πάλι, όμως, οι υπεύθυνοι πολλών εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κένυα νιώθουν κάπως ανακουφισμένοι, καθώς το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό της φορολογίας. Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Κένυας, Uhuru Kenyatta, προωθούσε νομοσχέδιο με ποσοστό φορολογίας επί των εσόδων ύψους 50%! Στόχος της υψηλής φορολογίας, σύμφωνα με τον Kenyatta, ήταν να αποθαρρύνει τα παιδιά από το να στοιχηματίζουν online.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση του Προέδρου. Ο Kenyatta, με τη σειρά του, αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία για χαμηλότερη φορολογία, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει. Τελικά, όμως, Πρόεδρος και βουλευτές συμβιβάστηκαν στο 35%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.