Ουκρανία: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ο νέος νόμος περί στοιχήματος

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο το νέο νομοσχέδιο για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, μετά και από προτροπή του Ουκρανού Προέδρου, Volodymyr Zelensky. Ο Zelensky ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να συντάξει ένα νέο νομοσχέδιο έως την 1η Οκτωβρίου και να θέσει σε ισχύ το νέο νόμο έως την 1η Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι η Ουκρανία έχει απαγορεύσει το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια εδώ και περίπου 10 χρόνια. Ωστόσο, οι αρμόδιοι επιθυμούν τη νομιμοποίησή τους, προκειμένου να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, μέσω της φορολογίας, αλλά και της αναμενόμενης αύξησης του τουρισμού.

 

Οι λόγοι για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Ουκρανία

Τα έσοδα που θα εξασφαλίσει το ουκρανικό Δημόσιο, μέσω της αδειοδότησης των εταιρειών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα, είναι ο πρώτος λόγος για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος. Ένας ακόμη είναι τα έσοδα που μπορούν να προκύψουν από τον τουρισμό, ειδικά στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε επίγεια καζίνο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας ακόμη σημαντικός λόγος, που αναγκάζει του Ουκρανούς νομοθέτες να βιαστούν: το παράνομο στοίχημα. Από τη στιγμή που τα τυχερά παιχνίδια απαγορεύτηκαν στην Ουκρανία, η αγορά του παράνομου στοιχήματος έχει γιγαντωθεί. Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, προετοιμάζουν το έδαφος για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου με ένα νέο νομοσχέδιο, που θα απελευθερώνει τα τυχερά παιχνίδια και θα τιμωρεί όσους τα προσφέρουν δίχως την απαραίτητη άδεια.

Ήδη, τέλος, οι βουλευτές έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν το νόμιμο στοίχημα στον προϋπολογισμό του 2020, ενισχύοντας τα έσοδα του κράτους κατά 2 με 2,5 δις γρίβνα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.