Απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στα γαελικά αθλήματα ζητά η GPA

Η Ένωση Αθλητών Γαελικών Αθλημάτων (GPA) ζήτησε από την αρμόδια ομοσπονδία να προχωρήσει σε μια απόφαση που δεν έχει επαναληφθεί στον κόσμο και να απαγορέψουν δια παντός τις στοιχηματικές διαφημίσεις στους αγώνες αθλημάτων, όπως το γαελικό ποδόσφαιρο και το χέρλινγκ. Αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, η GAA (Ομοσπονδία Γαελικών Αθλημάτων) θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα κόψει κάθε σύνδεση των αθλημάτων με τον στοιχηματισμό.

Οι επαγγελματίες παίχτες που ζητούν την τόσο ακραία ενέργεια υποστηρίζουν ότι ο στοιχηματισμός έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα γαελικά αθλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι, για τους παίχτες του στοιχήματος, τους ίδιους τους αθλητές, αλλά και τους ανήλικους φιλάθλους.

 

Οι λόγοι για την απαίτηση της GPA

Η πρόταση για απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στα γαελικά αθλήματα έρχεται με αφορμή μια πρόσφατη έρευνα. Η συγκεκριμένη δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και έδειξε ότι περίπου το 80% των επαγγελματιών παιχτών των γαελικών αθλημάτων θεωρούν πως οι συμπαίχτες τους στοιχηματίζουν είτε κάθε ημέρα είτε μία φορά την εβδομάδα.

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των παιχτών, οι σχέσεις που έχουν αποκτήσει τα γαελικά αθλήματα μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην αξιοπιστία των διοργανώσεων, αλλά και να επηρεάσουν αρνητικά παίχτες του στοιχήματος, ακόμη και ανήλικους, και να τους ωθήσουν στον εθισμό στον τζόγο.

Η GAA, πάντως, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη συγκεκριμένη πρόταση. Δεσμεύθηκε, όμως, να την εξετάσει, με την παρουσία εκπροσώπων της GPA. Και, στην περίπτωση που η απαίτηση της GPA γίνει δεκτή, ενδέχεται η απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ στη σεζόν του 2021. Και, αν τεθεί σε ισχύ, τότε θα σταματήσουν οι διαφημίσεις στα γήπεδα, στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ενώ θα ακυρωθούν και τυχόν χορηγίες προς ομάδες και παίχτες που ισχύουν σήμερα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.