Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για νόμιμο μονό στοίχημα στον Καναδά

Το νομοσχέδιο C-218, το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων στον Καναδά, έλαβε νέα έγκριση από τη Γερουσία της χώρας, γεγονός που σημαίνει πως απομένει μόνο μία τελική τυπική έγκριση, η οποία θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Όταν το νομοσχέδιο τεθεί σε ισχύ, άλλωστε, οι Καναδοί παίχτες θα είναι σε θέση να τοποθετούν και μονά στοιχήματα (και όχι μόνο παρολί).

Σήμερα, άλλωστε, ισχύει ο περιορισμός της τοποθέτησης αποκλειστικά παρολί στοιχημάτων σε όλες τις επαρχίες του Καναδά και τα μονά στοιχήματα απαγορεύονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του παράνομου στοιχήματος (που δεν έχει τέτοιους περιορισμούς) και όχι την προστασία των αθλημάτων, όπως είναι ο στόχος του ισχύοντος νόμου.

 

Το μέλλον για την αγορά στοιχήματος του Καναδά

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στη Γερουσία του Καναδά, με ψήφους 57-20, και αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα τα μονά στοιχήματα θα είναι νόμιμα στον Καναδά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, αυτό πιθανότατα θα γίνει μέσα στο 2021.

Χάρη στους νέους κανόνες που θα ισχύσουν στην αγορά, κάθε επαρχία του Καναδά θα μπορεί στο εξής να ρυθμίζει την αγορά της όπως επιθυμεί η ίδια, παρέχοντας άδειες σε στοιχηματικές εταιρείες και νομιμοποιώντας το online στοίχημα, τα μονά στοιχήματα και άλλες υπηρεσίες στοιχήματος. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να γιγαντώσουν την αγορά στοιχήματος του Καναδά, η οποία περιορίζεται σήμερα σε μεγάλο βαθμό από την απαγόρευση των μονών στοιχημάτων.

Η νέα αγορά αναμένεται να ωφελήσουν πολλούς φορείς του αθλητισμού και της αγοράς στοιχήματος και για αυτό το λόγο η στήριξη για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν μεγάλη. Εταιρείες στοιχήματος από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στον Καναδά, αλλά και αθλητικοί φορείς, όπως το NBA, το NHL, το MLB και οι Canadian Football League και Canadian Premier League, έχουν ζητήσει επανειλημμένα τη νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.