Στο κενό αναμένεται να πέσει η πρόταση για νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Ινδία

Πρόσφατα, η αρμόδια επιτροπή νόμων στην Ινδία προχώρησε σε αξιολόγηση του νόμου περί στοιχήματος και δημοσίευσε κάποιες προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών και το άνοιγμα της αγοράς. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές μάλλον θα πέσουν στο κενό, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν εκ των έσω τη βιομηχανία στοιχήματος στη χώρα, αλλά και δικηγόρους.

Οι προτάσεις που δημοσίευσε η αρμόδια επιτροπή βρίσκουν πολλά μέλη της βιομηχανίας στοιχήματος σύμφωνα, αλλά πιθανότατα δε θα πείσουν τους αρμόδιους. Θυμίζουμε ότι στην Ινδία απαγορεύεται κάθε μορφή τυχερού παιχνιδιού, με μόνες εξαιρέσεις το rummy και το στοίχημα στις ιπποδρομίες.

 

Οι προτάσεις θα παραμείνουν προτάσεις

Σύμφωνα με ανθρώπους της βιομηχανίας, οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής θα παραμείνουν πιθανότατα αυτό ακριβώς που είναι τώρα: προτάσεις. Η αρμόδια επιτροπή, άλλωστε, δεν έχει νομοθετικές εξουσίες. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αξιολογεί τους νόμους και να προτείνει τρόπους για τη βελτίωσή τους. Αυτό ακριβώς έκανε και για το νόμο που απαγορεύει κάθε τυχερό παιχνίδι στη χώρα, προχωρώντας στη σύνταξη προτάσεων για την κατάργησή του.

Οι προτάσεις αυτές περιλάμβαναν τη δημιουργία μιας νόμιμης αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Δικαίωμα συμμετοχής θα μπορούσαν να έχουν μόνον όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ο μόνος τρόπος για να στοιχηματίσει κανείς θα ήταν μέσω πληρωμών με τη χρήση προπληρωμένων καρτών, που θα ανέφεραν τα στοιχεία των παιχτών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Βέβαια, όπως αναφέρουν πολλοί, οι προτάσεις της επιτροπής αποτελούν ένα θετικό βήμα για τη δημιουργία μιας υγιούς αγοράς στην Ινδία, παρά τις αδυναμίες που παρουσιάζουν, αλλά και την απροθυμία των αρμοδίων να τις λάβουν υπόψη. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, οι απαγορεύσεις στην Ινδία έχουν προκαλέσει μεταξύ άλλων την έκρηξη του παράνομου στοιχηματισμού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.