Θωρακίζεται κατά των οικονομικών εγκλημάτων η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Νιγηρίας

Μια σειρά από φορείς στη Νιγηρία προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, το οποίο θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η χρηματοδότηση εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Το νέο μνημόνιο εγκαινιάζει τη συνεργασία φορέων από την αγορά τυχερών παιχνιδιών και από τον τομέα καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, η NLRC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Νιγηρίας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη μονάδα οικονομικών ερευνών της Νιγηρίας (NFIU). Η υπογραφή του μνημονίου εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Νιγηρίας, αφού οι δύο φορείς θα ανταλλάζουν πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος.

 

Η σημασία του νέου μνημονίου συνεργασίας

Στην αγορά της Νιγηρίας λειτουργούν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια. Οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν νόμιμα και ελέγχονται, αλλά έως σήμερα δεν υπήρχε κάποια συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της αγοράς και της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Η νέα αυτή συνεργασία αναμένεται να δυσκολέψει σημαντικά το έργο των εγκληματικών οργανώσεων που επιθυμούν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα ή ακόμα και να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η NLRC και η NFIU, άλλωστε, θα ανταλλάσσουν στο εξής κάθε είδους πληροφορία που αφορά στις ύποπτες οικονομικές συναλλαγές. Αν η NLRC, για παράδειγμα, εντοπίσει ύποπτες δραστηριότητες (μεγάλες ροές χρημάτων να μετακινούνται από ή προς τη χώρα μέσω τυχερών παιχνιδιών), θα ειδοποιεί άμεσα την NFIU, η οποία θα πραγματοποιεί τις απαραίτητες έρευνες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται. Και, όπως είναι φυσικό, η νέα αυτή συνεργασία θα λειτουργήσει και αποτρεπτικά για τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες, οι οποίες σίγουρα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ευκολότερα, όσο η Νιγηρία δεν είχε προβλέψει σχετικές συνεργασίες ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.