Βελτιωμένες εμφανίζονται οι επιδόσεις του υπεύθυνου στοιχηματισμού των μελών της EGBA

H EGBA (European Gaming and Betting Association), το συλλογικό όργανο των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών ανά την Ευρώπη, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έκθεσης για τις επιδόσεις των μελών της στον τομέα του υπεύθυνου στοιχηματισμού και, σύμφωνα με τους αρμόδιους, αυτές είναι σαφώς βελτιωμένες. Η έκθεση που δημοσίευσε η EGBA για το 2020-2021 επικεντρώνεται στη χρήση των εργαλείων υπεύθυνου στοιχηματισμού, καθώς και στην επικοινωνία των στοιχηματικών προς τα μέλη τους.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι επιδόσεις των στοιχηματικών που αποτελούν μέλη της EGBA έχουν βελτιωθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, παρά τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι, εξαιτίας της πανδημίας. Η EGBA ανέφερε βελτίωση σε κάθε τομέα δράσης που προωθεί το υπεύθυνο παιχνίδι.

 

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της EGBA

Η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η EGBA εξετάζει τις επιδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών που αποτελούν μέλη της, όσον αφορά στην παροχή και χρήση των εργαλείων υπεύθυνου στοιχηματισμού, αλλά και στην χρήση μεθόδων επικοινωνίας με τους παίχτες στον συγκεκριμένο τομέα.

Όσον αφορά στα στοιχηματικά εργαλεία (που μπορούν να είναι όρια καταθέσεων, περιορισμός του χρόνου σύνδεσης ή εθελοντικός αποκλεισμός), η έρευνα έδειξε ότι το 75% των μελών των στοιχηματικών εταιρειών χρησιμοποιεί τουλάχιστον ένα τέτοιο. Στο ποσοστό αυτό, το οποίο είναι υψηλότερο από το 61% του 2019, συμπεριλαμβάνονται παίχτες που χρησιμοποιούν εθελοντικά ή αναγκαστικά ένα τέτοιο εργαλείο.

Παράλληλα, φαίνεται πως αυξήθηκε και η επικοινωνία που αφορά στον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Οι στοιχηματικές εταιρείες απέστειλαν 2,8 εκατομμύρια προσωποποιημένα μηνύματα, τα οποία προειδοποιούσαν συγκεκριμένα μέλη για τις επικίνδυνες συνήθειες τους. Η αύξηση αυτών των μηνυμάτων, σε σχέση με πέρσι, αγγίζει το 133%, γεγονός που σημαίνει ότι οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν πάρει πιο σοβαρά τον ρόλο τους αυτό. Επίσης, στάλθηκαν 14,2 εκατομμύρια γενικά μηνύματα με θέμα τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, ενώ παράλληλα παραχωρήθηκαν εθελοντικά 408 εκατομμύρια ευρώ για την εξάπλωση του μηνύματος του υπεύθυνου στοιχηματισμού, μέσω διαφημίσεων, χορηγιών και δωρεών προς φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η αύξηση του συγκεκριμένου ποσού, σε σχέση με το περσινό, αγγίζει το 20%.

Η EGBA, λοιπόν, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις των μελών της στον τομέα του υπεύθυνου στοιχηματισμού, αλλά κάλεσε τις στοιχηματικές εταιρείες να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές τους, για την αποτελεσματικότερη προστασία των παιχτών από τον εθισμό στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.