Πράσινο φως της Ε.Ε. για την αναδιάρθρωση της σουηδικής αγοράς στοιχήματος

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση για το νομοσχέδιο ανοίγματος και ρύθμισης της σουηδικής αγοράς στοιχήματος, γεγονός που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι μπορούν να προχωρήσουν και να το καταθέσουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο πολυαναμενόμενος σουηδικός νόμος του στοιχήματος θα δώσει τέλος στην ισχύουσα μονοπωλιακή αγορά, αλλά θα συνεχίσει να θέτει σημαντικούς περιορισμούς στις στοιχηματικές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέστειλε κάποια ένσταση στους Σουηδούς νομοθέτες, γεγονός που σημαίνει ότι καμία από τις διατάξεις του νόμου δεν είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η διορία για κάποια ένσταση έληξε στις 21 Μαρτίου και, αφού δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Σουηδοί έχουν το πράσινο φως να προχωρήσουν.

 

Τι προβλέπει ο νέος σουηδικός νόμος περί στοιχήματος;

Το εν λόγω νομοσχέδιο πρέπει πλέον να εξασφαλίσει και την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου της Σουηδίας, προκειμένου να παρουσιαστεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο και, εφόσον υπερψηφιστεί, να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Εφόσον ο νόμος τεθεί σε ισχύ, το μονοπώλιο που έχει στη σουηδική αγορά παιχνιδιών η κρατική Svenska Spel θα περιοριστεί μόνο στον επίγειο τομέα. Αντίθετα, στον online τομέα θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις και έχει αποκτήσει την απαραίτητη άδεια.

Αναλυτικότερα, ο νόμος θα χωρίσει τη σουηδική αγορά τυχερών παιχνιδιών σε τρεις τομείς: τον ιδιωτικό, που περιλαμβάνει το online στοίχημα και τα online τυχερά παιχνίδια, τον τομέα των λοταριών που θα ελέγχεται από το κράτος και τον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών που επίσης θα ελέγχεται από το κράτος. Οι ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν μόνο στον online τομέα, εφόσον έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια. Επιπλέον, θα είναι αναγκασμένες να τηρούν αυστηρούς νόμους, στους τομείς των προσφορών, της διαφήμισης και της ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.