Πρόγραμμα αποκλεισμού από το στοίχημα ετοιμάζει η Τσεχία

Η Τσεχία έχει νομιμοποιήσει το online στοίχημα εδώ και περίπου 2 χρόνια και η εικόνα της αγοράς είναι ικανοποιητική, καθώς έχει καταφέρει να μειώσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του παράνομου στοιχήματος. Παράλληλα, όμως, οι Τσέχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, με την υπουργό Οικονομικών (αρμόδια για τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος) να καλείται να προχωρήσει σε μέτρα που θα αντιστρέψουν την κατάσταση.

Η αρμόδια υπουργός, Alena Schillerová, ανακοίνωσε μάλιστα το πρώτο μέτρο που θα βοηθήσει όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αποκλεισμού όσων παιχτών είναι εθισμένοι, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν είτε εθελοντικά είτε μετά από παρεμβάσεις των ειδικών.

 

Το νέο πρόγραμμα αποκλεισμού από το στοίχημα

Αναλυτικότερα, η υπουργός ανακοίνωσε ότι το νέο πρόγραμμα αναπτύσσεται ήδη και θα είναι έτοιμο για λανσάρισμα τον επόμενο χρόνο. Το εν λόγω πρόγραμμα θα λειτουργεί όπως αυτά που έχουμε δει σε άλλες χώρες και κατά κύριο λόγο θα επιτρέπει σε παίχτες που πιστεύουν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο να ζητήσουν τον αποκλεισμό τους από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες και κάθε άλλη ιστοσελίδα που διεξάγει τυχερά παιχνίδια. Οι παίχτες αυτοί θα μπορούν να επιλέγουν το χρονικό διάστημα του αποκλεισμού και, σε περίπτωση που ζητήσουν κάτι τέτοιο, δε θα μπορούν να αναστρέψουν την απόφασή τους.

Ωστόσο, η λειτουργία του νέου προγράμματος δε θα είναι μόνο εθελοντική. Προκειμένου να προστατευθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο αποκλεισμός θα επιβάλλεται και σε όσους λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, όσους έχουν κηρύξει πτώχευση και όσους έχουν συμμετάσχει σε πρόγραμμα θεραπείας από τον εθισμό στον τζόγο.

 

Είναι αρκετό το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δεν είναι αρκετό. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της Τσεχίας για την καταπολέμηση εθισμών σε ουσίες εξέφρασε την ικανοποίησή του για το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας, αλλά τόνισε ότι δεν είναι αρκετή από μόνη της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν πολλοί στην Τσεχία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.