Μειωμένα εμφανίζονται τα ποσοστά εθισμού στον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η UKGC (UK Gambling Commission) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, που αφορά στα ποσοστά παιχτών με προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας εμφανίζονται θετικά, καθώς για μια ακόμη χρονιά τα ποσοστά των παιχτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έχουν μειωθεί.

Η έρευνα της UKGC περιλαμβάνει ένα πλήθος χρήσιμων στατιστικών, σχετικά με τον εθισμό στον τζόγο, αλλά το σημαντικότερο είναι η πτώση του συνολικού ποσοστού των ποσοστών. Αναλυτικότερα, το ποσοστό παιχτών με προβλήματα εθισμού αγγίζει το 0,5%, όταν το 2017 ήταν 0,6% και το 2016 ήταν 0,7%.

 

Η “ακτινογραφία” των παιχτών με εθισμό στον τζόγο

H έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτηματολογίων σε 4.009 άτομα (σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία) και δείχνει μεταξύ άλλων ότι οι άνδρες είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ποσοστό των ανδρών φτάνει στο 1%, ενώ των γυναικών στο 0,1%. Αντίστοιχα, η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα προβλήματα εθισμού είναι αυτή των 25-34 ετών, με το μεγαλύτερο ποσοστό: 0,9%. Και σε αυτή την ομάδα, όμως, παρουσιάστηκε μείωση, από το 1,2% του 2017.

Παράλληλα, η έρευνα της UKGC εντόπισε και τους παίχτες που κινδυνεύουν περισσότερο να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Αναλυτικότερα, μόλις το 1,5% των συμμετεχόντων παρουσίαζε σχετικό κίνδυνο εθισμού. Το ποσοστό αυτό, όμως, αυξάνεται στο 2,2% όταν μιλάμε αποκλειστικά για άνδρες παίχτες, ενώ πέφτει στο 0,8%, όταν μιλάμε αποκλειστικά για γυναίκες.

 

Αυξήθηκαν οι παίχτες τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας σχετίζονται και με εκείνα που ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες η UKGC και παρουσιάζουν αύξηση στον αριθμό παιχτών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με εκείνα τα αποτελέσματα, το 45,8% των ερωτηθέντων είχαν συμμετάσχει σε κάποιο τυχερό παιχνίδι τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 50,8% στους άνδρες και μειώνεται στο 40,9% στις γυναίκες.

Να θυμίσουμε πως η UKGC το καλοκαίρι απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα είδος “χάρτη” για τον εθισμό στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.