Αναθεώρηση των πορτογαλικών φόρων στο στοίχημα ζητά η EGBA

Το συλλογικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος της Ευρώπης, η EGBA (European Gaming and Betting Association), καλεί τις πορτογαλικές Αρχές να επανεξετάσουν και να αναθεωρήσουν το νόμο περί φορολογίας στο online στοίχημα, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι για την προσφυγή μεγάλου αριθμού παιχτών σε παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Η παρέμβαση της EGBA πραγματοποιήθηκε μετά από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων ερευνών που δείχνουν πως σχεδόν τα ¾ των Πορτογάλων παιχτών του στοιχήματος προτιμούν μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες στοιχήματος.

 

Η σχέση της υψηλής φορολογίας με την προτίμηση στο παράνομο στοίχημα

Η άποψη της EGBA πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι αβάσιμη. Η υψηλή φορολογία που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στην Πορτογαλία τις αναγκάζουν να ανακοινώνουν χαμηλότερες τιμές, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες. Αντίθετα, οι παράνομες εταιρείες δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα και μπορούν να προσφέρουν καλύτερες τιμές και επομένως καλύτερα κίνητρα στους παίχτες, προκειμένου να τις επιλέξουν.

Σύμφωνα με την EGBA, λοιπόν, το γεγονός ότι νέες έρευνες έδειξαν πως περίπου το 75% των Πορτογάλων παιχτών του στοιχήματος προτιμά να στοιχηματίσει σε μια παράνομη ιστοσελίδα συνδέεται άμεσα με το αφιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει για τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος οι υψηλοί φόροι. Τα παραπάνω νούμερα, μάλιστα, δεν επηρεάστηκαν ούτε από την απόφαση της αρμόδιας Αρχής (SRIJ) να κινηθεί νομικά εναντίο 13 παράνομων εταιρειών στοιχήματος.

Θυμίζουμε ότι οι φόροι στην Πορτογαλία είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Οι εταιρείες στοιχήματος καλούνται να πληρώσουν 8% επί των εσόδων τους για τα πρώτα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιφορτίζονται με ένα επιπλέον 8%, αν ξεπεράσουν το παραπάνω ποσό. Αν και οι αρμόδιοι είχαν προτείνει ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα στον προϋπολογισμό του 2019 (25% επί των εσόδων), τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Το άδικο σύστημα φορολόγησης στην Πορτογαλία, τέλος, έχει αναγκάσει πολλές εταιρείες να μην σκέφτονται καν να δραστηριοποιηθούν στη συγκεκριμένη αγορά, με αποτέλεσμα μόλις 10 να έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια.

Τέλος να θυμίσουμε πως στα τέλη του Ιανουαρίου η πορτογαλική κυβέρνηση πως μια ομάδα ειδικών ανάλαβε να αξιολογήσει τους νόμους που αφορούν στην φορολόγηση των εταιρειών στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.