Αύξηση των ύποπτων αγώνων ανακοίνωσε για το 2017 η ESSA

H ESSA, ο αρμόδιος φορές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών στον αθλητισμό ανακοίνωσε αύξηση των ύποπτων προς χειραγώγηση αγώνων μέσα στο 2017. Η αύξηση ήταν αναμενόμενη για όποιον παρακολουθούσε τις ανακοινώσεις της ESSA τα προηγούμενα τρίμηνα, αλλά το γεγονός δεν παύει να είναι απογοητευτικό.

Ωστόσο, η ESSA χαρακτήρισε το 2017 το πιο παραγωγικό των τελευταίων ετών, ενώ παραδέχθηκε ταυτόχρονα ότι αποτέλεσε και αυτό με τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Τα αποτελέσματα, πάντως, δείχνουν ότι οι ύποπτοι αγώνες του 2017 έφτασαν τους 266, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 8% από το 2016 και της τάξης του 23% από το 2015.

 

Οι… πρωταθλητές των ύποπτων αγώνων

Τα δύο αθλήματα που απασχόλησαν περισσότερο τους αρμόδιους φορείς ήταν το τένις και το ποδόσφαιρο. Στο τένις, μάλιστα, οι ύποπτοι αγώνες του 2017 έφτασαν τους 160, ενώ στο ποδόσφαιρο τους 45. Τα δύο αυτά αθλήματα ευθύνονται για το 77% των συνολικών ύποπτων αγώνων. Στα υπόλοιπα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ, τα περιστατικά ήταν πολύ λιγότερα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γεωγραφική κατανομή των ύποπτων προς χειραγώγηση αγώνων. Πρώτη σε αυτόν τον τομέα είναι η Ευρώπη, με 144 περιστατικά και το 54% του συνόλου. Αντίστοιχα, η Ασία έρχεται δεύτερη, με 50 περιστατικά και το 19% του συνόλου.

Να σας θυμίσουμε ότι η ESSA το δεύτερο τρίμηνο του 2017 είχε ανακοινώσει 53 ύποπτους αγώνες, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2017 είχε ανακοινώσει 72.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.