Αυστηρές τιμωρίες για τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες στη Νορβηγία

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε μια σειρά αυστηρών τιμωριών για όσες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα και απειλεί με εξοντωτικά πρόστιμα όσες δεν αποχωρήσουν από τη χώρα. Τα αυστηρότερα μέτρα συμπεριλαμβάνονται στο νέο νόμο για τα τυχερά παιχνίδια που θα ισχύσει σύντομα στη χώρα.

Ο νέος νόμος, πάντως, δεν αλλάζει κάτι περισσότερο στο status quo της νορβηγικής αγοράς. Τα online τυχερά παιχνίδια θα παραμείνουν μονοπώλιο, το οποίο θα κατέχουν οι Norsk Tipping και Norsk Rikstoto και η βασικότερη διαφορά είναι ότι οι έλεγχοι για παράνομα τυχερά παιχνίδια θα είναι αυστηρότεροι.

 

Ο νέος νόμος για τα τυχερά παιχνίδια στη Νορβηγία

Σύμφωνα με τη νορβηγική κυβέρνηση, ο νέος νόμος ουσιαστικά ενοποιεί τους τρεις ισχύοντες στην κατηγορία των τυχερών παιχνιδιών. Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς διατηρεί το μονοπώλιο των Norsk Tipping και Norsk Rikstoto, ενώ παράλληλα εισάγει για πρώτη φορά την καταπολέμηση των παράνομων ιστοσελίδων, οι οποίες – αν και τυπικά απαγορευμένες – δεν διώκονταν μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες Αρχές.

Αυτό, όμως, θα αλλάξει σύντομα και οι αρμόδιοι θα εντοπίζουν και θα τιμωρούν όσες ιστοσελίδες δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Παράλληλα με αυτές τις ιστοσελίδες, θα τιμωρούνται και ιστοσελίδες με ενημερωτικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, που προτείνουν μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες στους Νορβηγούς παίχτες.

Ο νέος νόμος, τέλος, είχε προταθεί αρχικά το 2020, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις, επειδή συνέχιζε την εξάρτηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο μονοπωλιακό μοντέλο. Παρά τις αντιδράσεις, όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει το μονοπώλιο των δύο εταιρειών και να ξεκινήσει ενεργά την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.