Προς αναδιάρθρωση των νόμων περί στοιχήματος οδεύει το Μεξικό

Η κυβέρνηση του Μεξικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήρια μέσα στο 2019, αφού φροντίζει να αναδιαρθρώνει παλιότερους νόμους, ειδικά στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Μία από τις προτάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της αναδιάρθρωσης, μάλιστα, περιλαμβάνει και τους νόμους περί στοιχήματος, οι οποίοι παρουσιάζουν αρκετές ιδιαιτερότητες στη χώρα, ιδιαιτερότητες που δε συνάδουν με την εικόνα μιας σύγχρονης αγοράς.

Η βασική πρόταση της κυβέρνησης για το στοίχημα, μάλιστα, αφορά στην επιστροφή του ελέγχου και της εποπτείας στην κεντρική κυβέρνηση της χώρας.

 

Τι αλλαγές προτείνει η κυβέρνηση;

Αυτή τη στιγμή, οι νόμοι περί στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στο Μεξικό προβλέπουν ότι κάθε περιφέρεια έχει το δικαίωμα να νομοθετήσει και να εποπτεύει τη λειτουργία της δικής της αγοράς στοιχήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συναντάμε διαφορετικές προβλέψεις ανά περιφέρεια. Όσο αποτελεσματικό κι αν είναι το συγκεκριμένο σύστημα, όμως, υπάρχουν αρκετές ασυμφωνίες ανάμεσα στις διαφορετικές αγορές νόμιμου στοιχήματος, ενώ η κεντρική κυβέρνηση χάνει σημαντικά έσοδα μέσω της φορολογίας.

Για αυτό το λόγο, οι βουλευτές της κυβέρνησης προτείνουν την επιστροφή της ρύθμισης και της εποπτείας της αγοράς σε κεντρικό κρατικό επίπεδο. Με άλλα λόγια, προτείνουν η ευθύνη για τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος να περάσει σε κάποιο από τα αρμόδια υπουργεία και να δημιουργηθούν νέοι νόμοι, οι οποίοι θα ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας αλλαγής είναι το γεγονός ότι η αγορά στοιχήματος θα λειτουργεί πιο αρμονικά, οι παράνομες δραστηριότητες θα εντοπίζονται πιο εύκολα, ενώ οι φόροι θα καταλήγουν απευθείας στην κεντρική κυβέρνηση της χώρας. Ειδικά για τον τελευταίο τομέα, οι αρμόδιοι καταγγέλλουν ότι το σημερινό φορολογικό καθεστώς στο Μεξικό βρίσκεται πολύ πίσω, σε σχέση με αυτό άλλων χωρών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.