Συμφωνία Γιβραλτάρ-Ισπανίας για τη βιομηχανία online στοιχήματος

Το Γιβραλτάρ κινδυνεύει να αποτελέσει έναν από τους μεγάλους χαμένους του Brexit, αφού η χώρα ανήκει διοικητικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια ενδεχόμενη αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στη λειτουργία μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του: αυτή του online στοιχήματος.

Για αυτό το λόγο, έχουν υπάρξει αρκετές προετοιμασίες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο – οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να οχυρωθούν απέναντι σε ένα διαζύγιο χωρίς συμφωνία, ενώ πολλές στοιχηματικές εταιρείες μεταφέρουν αλλού τα γραφεία τους.

Ωστόσο, το Γιβραλτάρ και η Ισπανία ανακοίνωσαν κάποια καλά νέα για το μέλλον της βιομηχανίας του στοιχήματος στη χώρα: οι δύο τους προχώρησαν σε μια νέα συμφωνία που θα καλύψει κάθε ενδεχόμενο, στην περίπτωση που το Brexit δεν ολοκληρωθεί με αμοιβαίες συμφωνίες.

 

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Γιβραλτάρ-Ισπανίας;

Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε μια νέα συμφωνία, η οποία θα θωρακίσει τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας online στοιχήματος, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ναυαγήσουν. Εξάλλου, αν πραγματοποιηθεί συμφωνία ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εταιρείες στοιχήματος που εδρεύουν στο Γιβραλτάρ θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους στις χώρες της Ε.Ε.. Αν, όμως, οι συνομιλίες ναυαγήσουν, θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ισπανία και οι απώλειες σε κάποιους τομείς θα είναι μηδαμινές.

Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες συμφωνίες ανάμεσα σε Ισπανία και Γιβραλτάρ (συμφωνίες που αφορούν στην ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και υπηρεσιών κτλ.) θα παραμείνουν σε ισχύ, σα να μην έχει αλλάξει κάτι στον πολιτικό χάρτη. Και αυτή η εξέλιξη δε θα εξυπηρετήσει μόνο τις στοιχηματικές εταιρείες και τις εργασίες τους, αλλά και τους χιλιάδες Ισπανούς εργαζόμενους που απασχολούνται από την πλευρά του Γιβραλτάρ.

Η εξέλιξη αυτή, τέλος, μπορεί να αποθαρρύνει και πολλές εταιρείες στοιχήματος από το να αναζητήσουν μια νέα έδρα, κάτι που έχουν ήδη κάνει εταιρείες όπως η Bet365 και η William Hill.

Διαβάστε επίσης 'Αντιπαραθέσεις για τη δημιουργία “στοιχηματικού παράδεισου” στην Ισπανία'.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.