Ένα ακόμα βήμα για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος στην Αργεντινή

Η Γερουσία της περιφέρειας Mendoza στην Αργεντινή υπερψήφισαν ένα νομοσχέδιο που σκοπεύει να νομιμοποιήσει το online στοίχημα εντός των ορίων της, με αποτέλεσμα να γίνεται ένα ακόμη βήμα για την ολοκληρωτική νομιμοποίηση του τυχερού παιχνιδιού στη χώρα. Άλλωστε, κάθε περιφέρεια της Αργεντινής μπορεί να αποφασίζει μόνη της για το αν θα νομιμοποιεί ή όχι τυχερά παιχνίδια όπως το online στοίχημα και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Mendoza κι άλλες περιφέρειες.

Η αρχή, άλλωστε, έχει ήδη γίνει από την περιφέρεια του Buenos Aires, το οποίο έχει νομιμοποιήσει εδώ και μήνες το online στοίχημα. Αν το νομοσχέδιο εγκριθεί και προχωρήσει, η Mendoza θα νομιμοποιήσει το online στοίχημα και ενδεχομένως θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιφέρειες της Αργεντινής.

 

Η πρωτοβουλία της περιφέρειας Mendoza

Το σχέδιο για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος στην περιφέρεια Mendoza παρουσιάστηκε και υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία, με ψήφους 36-1. Το επόμενο βήμα, προκειμένου να γίνει νόμος και να επιτρέψει τη διεξαγωγή online στοιχήματος εντός των ορίων της περιφέρειας, είναι να πάρει την τελική έγκριση από την τοπική κυβέρνηση.

Αν η έγκριση έρθει, οι αρμόδιοι θα κληθούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών ιστοσελίδων που πληρούν τα κριτήρια. Και οι ιστοσελίδες που θα εξασφαλίσουν την άδεια θα συμπεριληφθούν στη λίστα των νόμιμων στοιχηματικών. Αντίθετα, όσες δεν καταφέρουν να μπουν στη λίστα θα μπλοκαριστούν.

 

Ο σκοπός της νομιμοποίησης

Οι εισηγητές του νομοσχεδίου τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι να νομιμοποιηθεί το στοίχημα. Άλλωστε, στη Mendoza και στην υπόλοιπη Αργεντινή δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια δεκάδες στοιχηματικές ιστοσελίδες, εκμεταλλευόμενες την απουσία σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Η νομιμοποίηση του online στοιχήματος, λοιπόν, θα δώσει στο κράτος το δικαίωμα ελέγχου και διαμόρφωσης της αγοράς, ώστε να προστατεύονται οι παίχτες και να μη χάνονται έσοδα από τα δημόσια ταμεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.