Ηνωμένο Βασίλειο: Μειώθηκε η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια κατά τον Ιούνιο του 2021

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που πραγματοποίησε για τη συμμετοχή των παιχτών σε τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά τον Ιούνιο, μειώθηκε και η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, αλλά και το ποσοστό των παιχτών που κινδυνεύουν να αποκτήσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η μείωση των δύο παραπάνω κατηγοριών είναι μεν μικρή, αλλά συγκρίνεται με τον Ιούνιο του 2020, ο οποίος επίσης είχε σημειώσει μείωση, αλλά εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του επίγειου τομέα, που προκάλεσαν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Με άλλα λόγια, η UKGC είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα, καθώς η μείωση μοιάζει να είναι σταθερή.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της UKGC

Η UKGC διεξήγαγε την έρευνά της μέσω δημοσκόπησης και σε αυτή συμμετείχαν αρκετοί παίχτες τυχερών παιχνιδιών από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν, η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων του Ιουνίου του 2021 μειώθηκε στο 41,6%. Η μείωση, σε σχέση με πέρσι, δεν ξεπερνά το 3,5%, ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι φέτος λειτουργούσαν πλήρως όλοι οι τομείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και όχι μόνο ο online. Παράλληλα, το ποσοστό όσων συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια – εξαιρουμένων των λαχείων – τ ποσοστό μειώθηκε στο 28,3%, όταν πέρσι άγγιζε το 30,5%.

Από την άλλη, η έρευνα έδειξε ότι η συμμετοχή σε online τυχερά παιχνίδια αυξήθηκε στο 17,6% από το περσινό 16,8%. Αντίθετα, το αντίστοιχο ποσοστό στα επίγεια τυχερά παιχνίδια μειώθηκε από το 31,8% στο 24,1%. Βασική αιτία για αυτό ήταν η μετακίνηση πολλών παιχτών των λαχείων στον online τομέα.

Η UKGC, τέλος, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό εκείνων που κινδυνεύουν να αποκτήσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο μειώθηκε από το περσινό 4,2% στο 3,1%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.