Μείωση 12% στα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών προβλέπει η Μάλτα

Η MGA, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας, προχώρησε σε μια εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της βιομηχανίας εντός του 2020 και τα αποτελέσματα, όπως αναμενόταν, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών για το 2020 θα εμφανιστούν μειωμένα κατά περίπου 12%, σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς.

Το 2020, άλλωστε, αποτελεί προς το παρόν την πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων ετών για τις στοιχηματικές εταιρείες. Ακόμη και αυτές που δραστηριοποιούνται μόνο online και δεν αναγκάστηκαν να κλείσουν τα στοιχηματικά πρακτορεία τους είδαν τα έσοδά τους από το online στοίχημα να συρρικνώνονται, εξαιτίας της απουσίας αθλητικών διοργανώσεων τους τελευταίους δύο μήνες.

 

Οι εκτιμήσεις της MGA για το 2020

Οι εκτιμήσεις της MGA προέρχονται από μια έρευνα που πραγματοποίησε, με τη συμμετοχή όλων των στοιχηματικών εταιρειών που έχουν εξασφαλίσει την άδεια νόμιμης λειτουργίας στη Μάλτα. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις, σχετικά με τις οικονομικές απώλειες που προκάλεσε η επέλαση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, τα έσοδα των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 12%, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία. Το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται να έχουν δεχθεί οι εταιρείες που έχουν λάβει την ειδική άδεια Τύπου 2, η οποία αφορά και στο online στοίχημα. Αυτές υπολογίζουν ότι τα έσοδά τους θα μειωθούν κατά 40%, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Αντίθετα, εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει άδεια Τύπου 1 και προσφέρουν online παιχνίδια όπως ρουλέτες κτλ. αναμένεται να αυξήσουν τα έσοδά τους μέσα στο 2020 – αλλά όχι σε βαθμό που να ανακόψει τη γενικότερη μείωση των εσόδων της αγοράς. Τέλος, περίπου το 38% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Μάλτα δήλωσε ότι σκοπεύει να αναβάλλει μικρότερες ή μεγαλύτερες επενδύσεις που είχε προγραμματίσει για το 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.