Επιτέλους νέος νόμος για το online στοίχημα στην Ολλανδία

Μετά από καθυστερήσεις περίπου 5 ετών, η Άνω Βουλή της Ολλανδίας υπερψήφισε επιτέλους το νέο νόμο για το online στοίχημα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία μιας ελεύθερης και ρυθμιζόμενης αγοράς. Η ψηφοφορία έληξε υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2020.

Χάρη στο νέο νόμο, οι εταιρείες στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα θα πραγματοποιήσουν αίτηση για μια από τις απαραίτητες άδειες και αυτές που θα εξασφαλίσουν μία θα μπορούν να προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους στους Ολλανδούς παίχτες.

 

Τα άρθρα του νόμου που εγκρίθηκαν στην Άνω Βουλή

Σύμφωνα με τα όσα ψηφίστηκαν στην Άνω Βουλή της Ολλανδίας, ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2020 και η αρμόδια Αρχή θα αναλάβει να εκδώσει τις απαραίτητες άδειες για τους δικαιούχους. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν στρατηγικές προστασίας των καταναλωτών, από τις ίδιες τις στοιχηματικές εταιρείες και από τους αρμόδιους. Το ύψος του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι εταιρείες, τέλος, θα ανέρχεται στο 29,1% των μεικτών εσόδων τους.

Μεγάλη ήταν η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το ποιες εταιρείες στοιχήματος θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αδειοδότησης. Αν και αρχικά έγινε λόγος για αποκλεισμό όσων δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια, αποφασίστηκε τελικά να υπάρξει μια περίοδος χάριτος 2 ετών. Παράλληλα, αποφασίστηκε να υπάρξουν σημαντική περιορισμοί στον τομέα των στοιχηματικών διαφημίσεων, αλλά απορρίφθηκε η πρόταση να απαγορευτούν στο σύνολό τους.

Τέλος, ορίστηκαν κάποιες παράμετροι που αφορούν στην προστασία των καταναλωτών, ειδικά από τις εταιρείες που θα συνεχίσουν να προσφέρουν παράνομα υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, η αρμόδια Αρχή (Kansspelautoriteit) θα εκπονήσει μια στρατηγική αποκλεισμού των παράνομων ιστοσελίδων, βασισμένη στο μοντέλο της μαύρης λίστας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.