Περιορισμούς στο online στοίχημα κατά το lockdown θα επιβάλει η Πορτογαλία

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας καλείται να επιβάλει μια σειρά από περιορισμούς στη λειτουργία της αγοράς online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, μετά την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, που έχει ως στόχο την προστασία των παιχτών κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο και αποτελεί πλέον νόμο. Ωστόσο, αν και αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ισχύσουν κάποιοι περιορισμοί, δεν αναφέρει λεπτομέρειες. Τις λεπτομέρειες αυτές θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος;

Ο νέος νόμος αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν τμηματικά ή ολοκληρωτικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να προστατευθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ανήλικοι και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν δεν αναφέρονται και επαφίονται στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο νόμος αναφέρει την ισπανική αγορά ως παράδειγμα.

Θυμίζουμε ότι στην Ισπανία λήφθηκαν κατά κύριο λόγο περιοριστικά μέτρα όσον αφορά στη διαφημιστική προβολή των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Για παράδειγμα, απαγορεύτηκε η μετάδοση διαφημίσεων, με μόνη εξαίρεση το διάστημα από τη 1 μετά μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα. Παράλληλα, το περιεχόμενο κάθε διαφήμισης ελέγχεται αυστηρά από τους αρμόδιους.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και στην Πορτογαλία, αφού οι αρμόδιοι θα επιχειρήσουν πιθανότατα να ανακόψουν τη διαφημιστική προβολή των νόμιμων ιστοσελίδων. Η κυβέρνηση, πάντως, έχει ελάχιστες ημέρες μπροστά της, προκειμένου να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι περιορισμοί. Όσον αφορά στη διάρκειά τους, τέλος, αυτή θα είναι ίδια με την ισχύ των περιοριστικών μέτρων και κάθε περιορισμός θα αναιρεθεί, μόλις η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.