Στην τάξη επαναφέρει τις στοιχηματικές ιστοσελίδες η γαλλική ANJ

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας, η ANJ (L'Autorité Nationale des Jeux) αναγκάστηκε να συγκεντρώσει τους υπεύθυνους αρκετών στοιχηματικών ιστοσελίδων, ώστε να τους επαναφέρει στην τάξη, εξαιτίας της συμπεριφοράς τους κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του EURO. Σύμφωνα με την ANJ, πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες ξεπέρασαν τα όρια, κατακλύζοντας την αγορά με διαφημιστικά και προωθητικά μηνύματα που δε συνάδουν με τους όρους λειτουργίας της αγοράς.

Οι αρμόδιοι επανέλαβαν αρκετές φορές τη φράση “ξεπεράστηκαν τα όρια” και ζήτησαν από τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων να επανέλθουν άμεσα στις προηγούμενες νομότυπες συμπεριφορές τους στον τομέα των διαφημίσεων.

 

Οι απαιτήσεις της ANJ προς τις στοιχηματικές ιστοσελίδες

Το EURO που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες ήταν, όπως είναι φυσικό, εξαιρετικά δημοφιλές και στη Γαλλία. Τεράστιο ήταν και το στοιχηματικό ενδιαφέρον, ειδικά όσο η εθνική ομάδα της Γαλλίας συμμετείχε στη διοργάνωση και θεωρούνταν φαβορί. Για αυτό το λόγο, φαίνεται ότι πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος το παράκαναν και κατέκλυσαν τα ΜΜΕ με διαφημίσεις των προϊόντων τους. Σύμφωνα με την ANJ, οι διαφημίσεις αυτές ήταν υπερβολικά πολλές και παραβίαζαν πολλούς από τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι κάποιες διαφημίσεις έφτασαν ακόμα και στο σημείο να απευθύνονται σε νέους.

Για τους παραπάνω λόγους, η ANJ ζήτησε άμεσα από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες να εξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές τους στον τομέα του μάρκετινγκ. Ο επαναπροσδιορισμός αυτός είναι υποχρεωτικός και όσες ιστοσελίδες εξακολουθήσουν να κατακλύζουν την αγορά με διαφημίσεις θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Η ANJ, τέλος, ανακοίνωσε και τη λήψη έκτακτων μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά είναι η διεξαγωγή ενός σεμιναρίου, το οποίο θα αναλάβει να θέσει έναν ορισμό στο μη υπεύθυνο παιχνίδι, αλλά και τη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αποφασιστεί αν απαιτούνται επιπλέον μέτρα στον τομέα της διαφημιστικής προβολής των τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.