Αυστραλία: Επεκτείνεται και στο διαδίκτυο η απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων

Εδώ και μερικούς μήνες, οι αρμόδιες Αρχές της Αυστραλίας έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν κάθε στοιχηματική διαφήμιση που προβάλλεται κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ίσχυε αρχικά στις μεταδόσεις μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου, αλλά πλέον ετοιμάζεται να ισχύσει και στις ζωντανές μεταδόσεις μέσω διαδικτύου.

Ο νέος συμπληρωματικός νόμος θα τεθεί σύντομα σε ισχύ και αφορά σε κάθε ζωντανή αθλητική μετάδοση μέσω live streaming που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν ζωντανά αγώνες θα αντιμετωπίζουν τους ίδιους ακριβώς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σήμερα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα.

 

Οι νέοι περιορισμοί στο διαδίκτυο

Ο νέος νόμος ισχύει αποκλειστικά για τις ζωντανές μεταδόσεις κορυφαίων αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιούνται μέσω live streaming στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ, οι μεταδόσεις αυτές δε θα μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις που αφορούν στο στοίχημα ή σε οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει ήδη στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Οι αρμόδιες Αρχές είχαν προβλέψει από την πρώτη στιγμή αντίστοιχους περιορισμούς και στο διαδίκτυο, αλλά καθυστέρησαν την απόφασή τους, προκειμένου να ζητήσουν τη συμβολή των άμεσα ενδιαφερόμενων.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας διαφημιστικής Αρχής, Nerida O’Loughlin, τέλος, δήλωσε για το νέο νόμο: “Είναι η πρώτη φορά που οι υπηρεσίες live streaming του διαδικτύου αναγκάζονται να συμμορφωθούν με το νόμο περί προβολής στοιχηματικών υπηρεσιών. Αυτό εξισώνει το διαδίκτυο με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και δημιουργεί μια ζώνη ασφαλείας για τα παιδιά και τις οικογένειες που παρακολουθούν ζωντανές μεταδόσεις σε μια ποικιλία πλατφορμών.”

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.