Υπερασπίζεται την αύξηση φόρου ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohoe, τόνισε για μια ακόμη φορά την πεποίθησή του ότι ο νόμος που αυξάνει τον φόρο των στοιχηματικών εταιρειών από το 1% στο 2% των εσόδων τους είναι δίκαιος και ωφελεί, όχι μόνο το Δημόσιο, αλλά και την ίδια την αγορά στοιχήματος. Ο υπουργός κλήθηκε να απαντήσει στις διαμαρτυρίες πολλών στοιχηματικών εταιρειών (ειδικά των μικρότερων) που βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται και αναγκάζονται ακόμη και σε κλείσιμο επίγειων πρακτορείων και απολύσεις υπαλλήλων.

Θυμίζουμε ότι ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιρλανδία αυξήθηκε στο 2% επί των εσόδων (μετά από αναβολή), φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πολλές εταιρείες που καλούνταν έως πρόσφατα να πληρώσουν σχεδόν τα μισά.

 

Στήριξη στο νέο φόρο, αλλά και αναζήτηση εναλλακτικών

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, επιμένει ότι ο νόμος είναι δίκαιος και πως οι εταιρείες στοιχήματος έχουν την ευχέρεια να πληρώσουν τα απαιτούμενα ποσά. Παράλληλα, όμως, ανακοίνωσε πως συνεχίζει να εξετάζει μια εναλλακτική μέθοδο φορολογίας. Συγκεκριμένα, ο Donohoe είχε προτείνει πριν μερικές εβδομάδες την αντικατάσταση του φόρου 2% επί των εσόδων με ένα πιο δίκαιο και δοκιμασμένο σύστημα. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, οι στοιχηματικές εταιρείες θα πληρώνουν ένα υψηλότερο ποσοστό, αλλά επί των κερδών τους και όχι επί των εσόδων τους. Η πρόταση για το συγκεκριμένο σύστημα, μάλιστα, έχει ήδη σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εγκριθεί.

Σύντομα, λοιπόν, το σημερινό σύστημα φορολόγησης που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και υπολογίζεται ότι θα προκαλέσει την απόλυση περίπου 1.800 υπαλλήλων μπορεί να αντικατασταθεί από ένα νέο και δικαιότερο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.