Πιέζει για το online στοίχημα η Ε.Ε.

Οι συνεχείς καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων στον τομέα του online στοιχήματος και τη θέσπιση ενός νομοθετικού πλαισίου που θα συνάδει με τις προτροπές της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ως αποτέλεσμα τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης να δέχονται συνεχείς πιέσεις από τις Βρυξέλλες.

 

Οι περισσότερες πιέσεις, βέβαια, έχουν ως αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποστείλει μια νέα επιστολή στον υπουργό, ζητώντας του εξηγήσεις για πολλές από τις πρόσφατες επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα του online στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι ζητούν από τον υπουργό έναν “οδικό χάρτη” και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Παράλληλα, στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν βρίσκονται μόνον οι άδειες για τις στοιχηματικές εταιρίες, αλλά και τα VLT του ΟΠΑΠ, καθώς και η αύξηση της φορολογίας. Όσον αφορά στην τελευταία, μάλιστα, προκύπτει η πιθανότητα έμμεσης κρατικής ενίσχυσης που δε συνάδει με το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

 

Όπως φαίνεται, πάντως, λίγα πράγματα θα αλλάξουν και ελάχιστες αποφάσεις θα παρθούν άμεσα. Η Ε.Ε.Ε.Π., άλλωστε, παραμένει ακέφαλη, μετά την αποχώρηση του Αντώνη Στεργιώτη, και περιμένει τον αντικαταστάτη του.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.