Στην τελική ευθεία η νομιμοποίηση του στοιχήματος στη Louisiana

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν μερικές εβδομάδες στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας της Louisiana, προκειμένου να νομιμοποιηθεί το στοίχημα, εγκρίθηκε και πλέον βρίσκεται στο γραφείο του κυβερνήτη, εν αναμονή της τελικής υπογραφής. Τα δύο σχετικά νομοσχέδια, μάλιστα, εγκρίθηκαν από τη Γερουσία κατά την τελευταία ημέρα νομοθετικής λειτουργίας της Γερουσίας, το οποίο σημαίνει ότι, αν δε νομιμοποιούταν τώρα το στοίχημα, θα σημειώνονταν μεγάλες καθυστερήσεις στο άνοιγμα της αγοράς.

Οι αρμόδιοι, ωστόσο, ενέκριναν το νομοσχέδιο και πλέον η Louisiana βρίσκεται στην τελική ευθεία, προκειμένου να αποκτήσει και αυτή τη δική της αγορά νόμιμου στοιχήματος. Το πρώτο από τα δύο νομοσχέδια, τέλος, προβλέπει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, ενώ το δεύτερο τους τρόπους αξιοποίησης των εσόδων των κρατικών ταμείων.

 

Τι προβλέπουν τα νομοσχέδια της Louisiana;

Τα δύο νομοσχέδια θα γίνουν πολύ σύντομα νόμοι και θα σημάνουν την έναρξη λειτουργίας της αγοράς στοιχήματος της Louisiana. Στην αγορά θα λειτουργούν μόνο αδειοδοτημένες εταιρείες που θα προσφέρουν επίγειο και online στοίχημα. Κάθε άδεια θα κοστίζει 500.000 δολάρια (συν 250.000 δολάρια για την αίτηση), ενώ ο φόρος έχει υπολογιστεί στο 10% για το επίγειο στοίχημα και στο 18% για το online. Η Πολιτεία θα μοιράσει μόνο 20 άδειες στοιχήματος.

Οι εταιρείες που θα αποκτήσουν τις απαραίτητες άδειες θα μπορούν να δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Πολιτεία και θα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν φόρους και άλλες χρεώσεις. Τα έσοδα αυτά θα καταλήγουν από τα ταμεία της Πολιτείας σε κοινωφελείς σκοπούς, όπως η στήριξη της εκπαίδευσης, η στήριξη του αθλητισμού και η ανάπτυξη των προγραμμάτων και των υποδομών υγείας.

Η επερχόμενη υπογραφή του κυβερνήτη, τέλος, θα σημάνει την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης νομοθετικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε από ένα δημοψήφισμα, κατά το οποίο οι κάτοικοι της Louisiana αποφάσισαν υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος, προχώρησε στα αρμόδια νομοθετικά όργανα και πλέον περιμένει μόνο την τυπική έγκριση από τον κυβερνήτη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.